Om Rivenfield

Kennel Rivenfield föder upp brittiska field Golden retriever för jakt, bruks och tjänst, samt för aktiva hem som vill ha en härlig arbetskamrat och familjemedlem.

Rivenfield är ansluten till Svenska Kennelklubben. Vilka fördelar det innebär för dig som potentiell köpare av valp kan du läsa mer om här.

Senaste info om valpkullar här

Varför Golden retriever?

Jag tycker att först och främst är Golden retrievern en väldigt trevlig hund att ha att göra med. En underbar kompis och härlig familjemedlem på alla sätt och vis. Det är viktigt för mig, för det bygger grunden för allt det andra. Som t.ex. de fantastiska egenskaperna hos rasen som gör det så spännande att utforska hur mycket vi kan utveckla oss. Tillsammans. För det är vi två, ett ekipage. Vi jobbar ihop, vi är ett team.

En jaktgolden älskar att arbeta och att känna att den uppfyller ett syfte. Apporteringen, egenskapen att stolt komma bärandes på ett föremål i munnen, känner nog alla retrieverägare igen. Och driften hos Golden att söka upp saker genom att ta vittringen i vinden med sin höga nos. Det är en enastående sökhund. Intelligent, effektiv, uthållig och självständig är ord som kännetecknar den.

Och den förekommer ofta inom fler områden än enbart jakt. Så länge arbetet bygger på glädje, nyfikenhet och intresse ser jag inga begränsningar för vad man kan göra med en Golden. Det finns ingen annan ras som har lika många användningsområden som Golden retrievern.

Några exempel på vanliga användningsområden och hundsporter:

 • Praktisk jakt
 • Jaktprov Retriever (A-/B-prov) och Working Test (C-prov)
 • Tävlingslydnad
 • Rallylydnad
 • Tjänstehund (patrull och räddning)
 • Terapi-, vård- och assistanshund
 • Olika typer av sök och spår, t.ex. viltspår, personsök osv.
 • Agility
 • Heelwork
 • Nosework

Läs mer om Golden retrievern

 Rätt hund till rätt ägare

För mig är det mycket viktigt att du blir en nöjd valpköpare, hundägare och -förare och därför vill jag att du ska veta vilken typ av hund du släpper in i ditt liv. På samma sätt lägger jag vikt vid att mina hundar hamnar hos rätt person, som lever upp till de höga krav en jaktgolden ställer på sin ägare. Några frågor som du kan fundera på är:

 • Vad vill jag göra med min hund?
 • Har jag möjlighet att avsätta tid och engagemang för träning?
 • Är jag en målinriktad och positiv person med en stor portion tålamod?
 • Vill jag utveckla min förmåga att inspirera och vara oberäknelig, överraskande och rolig för min hund?
 • Föreställ dig ett långt liv ihop med din hund. Hur visualiserar du era framtida aktiviteter och er vardag när den är 3 år, 8 år och 10 år?

På Rivenfield tillämpar vi fri prövningsrätt vilket innebär att vi väljer fritt om och till vilka vi vill sälja våra valpar. Vi lägger stort engagemang i att matcha rätt hund med rätt ägare.

 Om mig

Jag som driver uppfödning under kennelnamnet Rivenfield heter Thomas Flores. Jag har 30 års erfarenhet av olika slags Golden retriever. Jag och min sambo har dessutom ett par Grand Danois som vi också har lång erfarenhet av. Jag är uppvuxen i en riktig ”goldenfamilj” och jag fick min första egna Golden när jag var nio år gammal. Sen dess har det förstås blivit fler. Jag har idag Jaktgolden men har tidigare haft även Golden av utställningslinjer och en del som varit nånstans mittemellan, alla lika älskade och uppskattade.

Vid sidan om mitt arbete i medievärlden är jag utbildad till, och har jobbat i många år som gruppträningsinstruktör, artist och professionell dansare. Det har medfört jobb med människor, träning och kroppen. Den erfarenheten har jag haft stor nytta av även när det kommer till att träna och aktivera mina fyrbenta familjemedlemmar. Jag tror att det är en fördel att som hundförare ha bra fysisk kroppskännedom, vara rörlig, snabb och ha lätt för att läsa signaler och kroppsspråk hos hund. Allt hänger på samarbete.

I träningen har jag inriktat mig på vardagslydnad med valp och sedan tävlingslydnad med Vida och Mira. Med dem har jag också tränat mycket apportering som resulterat i några Working Tests och B-jaktprov såväl som praktisk jakt. Vi utforskar fortfarande och kommer framöver ge oss in på fler prov- och tävlingsgrenar. 

Som uppfödare strävar jag efter en livslång relation med mina valpköpare. För mig är det därför viktigt att finnas där, att kunna ge råd, stödja och hjälpa så länge jag kan vara till nytta. Jag erbjuder också valp- och lydnadskurser för alla valpar från Rivenfield.

Kennel Rivenfield är medlem i Svenska Kennelklubben, Svenska Spaniel- och Retrieverklubben, Svenska Brukshundklubben och Svensk Räddningshund Förarföreningen. Jag är av SKK diplomerad uppfödare, vilket innebär att jag gått deras 6 månader långa uppfödarutbildning. Därefter har jag fördjupat mig i genetik ur avelsperspektiv samt anatomi. Vidare är jag utbildad Tävlingsledare i SBK:s Tävlingslydnad.