Att köpa valp från Rivenfield

Så går det till

 • Innan du tar kontakt med mig vill jag att du ska ha läst på om rasen och i synnerhet om jakttypen av Golden retriever.
 • Om du känner att det här kan vara rätt ras för dig kontaktar du mig genom att skicka en förfrågan. Presentera dig utförligt så att jag får en korrekt bild av dig och din ev. familj. Av formuläret framgår vad jag vill veta. Besvara alla frågor så ärligt som möjligt. Alla inkommande förfrågningar besvaras.
 • Om jag tycker att du är intressant som spekulant sätter jag upp dig på intresselistan. Det finns ingen inbördes ordning på intresselistan. Observera att denna lista är ingen garanti för att du får köpa utan är ett verktyg för mig att kunna hantera alla intressenter.
 • Några veckor efter att valparna har fötts börjar jag kontakta de som står bäst till på intresselistan. Var därför noga med att lämna rätt mobilnummer och e-postadress i din intresseanmälan. Frågor du kan fundera på inför den kontakten är hur din livssituation ser ut med familj, arbete, fritid, intressen, hur och var du bor, hur du vill aktivera och arbeta med din hund och hur mycket tid du vill lägga på det.
 • Om allt känns rätt planerar vi in ett besök när valparna är fyra veckor gamla. Då får du träffa oss, valparna, deras mamma och våra andra hundar. Efter besöket sover vi på saken och återkopplar nästa dag. Det ska kännas helt rätt både för dig och mig.
 • Om vi båda vill gå vidare träffas vi och skriver avtal och du betalar handpenning som hos oss är 10 procent av priset. Leverans sker från åtta veckors ålder.

På Rivenfield tillämpar vi fri prövningsrätt vilket innebär att vi väljer fritt om och till vilka vi vill sälja våra valpar. Vi lägger stort engagemang i att matcha rätt hund med rätt ägare.

Vem som väljer valp

Från fyra veckors ålder börjar valparna utveckla sina personligheter. Valparna blir individer och jag kan successivt börja matcha dem med sina nya ägare. Det är en viktig process och därför förbehåller jag mig alltid rätten att bestämma vilken individ som ska till vilket hem. Min förhoppning är att du som köpare ska känna dig trygg med att jag vet vilken valp du skulle passa bäst ihop med.

Viktigt om tingning och handpenning

Jag får många frågor om tingning så jag vill därför klargöra min ståndpunkt. En del uppfödare använder sig av tingning. Att tinga en valp innebär att du som potentiell köpare blir garanterad en valp även om du inte vet vilken individ det blir. I lagens mening är tingning antingen ett muntligt eller skriftligt avtal, beroende på hur du blivit meddelad tingningen. Ett sådant avtal är alltid juridiskt bindande.

Om uppfödaren bryter detta avtal har du som köpare rätt till kompensation, dvs. ersättning för ev. kostnader som avtalsbrottet orsakat dig. Det här kan bli knepigt eftersom uppfödarens viktigaste uppdrag är att hitta rätt kombination mellan valp och hem. Och hur ska uppfödaren veta det innan valparna börjar utveckla sina personligheter, eller innan de ens har fötts? Det är av den anledningen som jag inte tingar bort valpar. Man får ha is i magen och hoppas på en bra matchning.

Inget avtal, ingen handpenning

En SKK-ansluten uppfödare får enligt grundreglerna inte begära handpenning av intressenter förrän köpeavtal har slutits. Köpeavtal kan slutas tidigast efter att SKK utfärdat de födda valparnas registreringsbevis. Du ska med andra ord aldrig betala handpenning innan valparna är födda.

20180222

Vad som ingår

 • Registrering i SKK med SKK:s registreringsbevis och köpeavtal. Handpenning som bokning.
 • Vaccination, avmaskning och chipmärkning
 • Veterinärbesiktning med SKK:s nya protokoll som underlag
 • Fullförsäkring i Agria vid leverans, med kraftig rabatt
 • Dolda-fel-försäkring i Agria
 • En uppfödare som är registrerad hos Svenska Kennelklubben
 • En uppfödare som är utbildad hos Svenska Kennelklubben
 • Livslång kontakt och support

 

Mervärden

MervärdeVärde
Betald FB-R (Funktionsbeskrivning Retriever) eller BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund).400 – 1 000 kr
Anmälningsavgift till första provet/tävlingen inom SBK, SSRK eller GRK betald.upp till 400 kr
Ett års medlemskap i specialklubben SSRK. Medlemskapet berättigar dessutom till 10 procent rabatt hos flera försäkringsbolag.ca 700 kr
Kraftig rabatt på valpförsäkring första året hos försäkringsbolaget Agria.ca 1 200 kr
Startkit med bl.a. Vetbed® hundfäll, retrieverkoppel, pipa från Acme®, dummy från Mystique®, leksak m.m.ca 500 kr
Regelbundna valpträffar och kennelträffar och andra evenemangOvärderligt ?

 

Intresseanmälan

Om du är intresserad av en valp från kommande kull eller vill veta mer om våra framtidsplaner skickar du en valpförfrågan eller ringer 070-213 95 50.