Att köpa valp från Rivenfield

Så går det till

 • Läs först på om rasen för att bilda dig en uppfattning om den arbetande typen av Golden retriever. Detta är hundar som inte lämpar sig för enbart sällskap utan de behöver få arbeta för att må bra.
 • Om du känner att det här kan vara rätt ras för dig kontaktar du mig genom att skicka en förfrågan. Presentera dig kortfattat så att jag får en bild av dig och din ev. familj. Av formuläret framgår vad jag vill veta. Besvara alla frågor så ärligt som möjligt. Alla seriösa förfrågningar besvaras.
 • Om jag tycker att du är intressant som spekulant sätter jag upp dig på intresselistan. Det finns ingen inbördes ordning på intresselistan. Observera att denna lista är ingen garanti för att du får köpa utan är ett verktyg för mig att kunna kommunicera med alla intressenter.
 • Några veckor efter att valparna har fötts börjar jag kontakta de som står bäst till på intresselistan. Prioriteringsordningen varierar men jag sätter alltid valparnas bästa i fokus. Var därför noga med att lämna rätt mobilnummer och e-postadress i din intresseanmälan.
 • Om allt känns rätt planerar vi in ett besök när valparna är fyra veckor gamla. Då får du träffa oss, valparna, deras mamma och våra andra hundar. Efter besöket sover vi på saken och återkopplar nästa dag. Det ska kännas helt rätt både för dig och mig.
 • Om vi båda vill gå vidare träffas vi och skriver avtal och du betalar handpenning som hos oss är 10 procent av priset. Leverans sker från åtta veckors ålder.

På Rivenfield tillämpar vi fri prövningsrätt vilket innebär att vi väljer fritt om och till vilka vi vill sälja våra valpar. Vi lägger stort engagemang i att matcha rätt hund med rätt ägare.

Vem som väljer valp

Från fyra veckors ålder börjar valparna utveckla sina personligheter. Valparna blir individer och genom att analysera deras personlighetsdrag och egenskaper kan jag successivt börja matcha dem med sina nya ägare. Det är en viktig process och därför förbehåller jag mig alltid rätten att bestämma vilken individ som ska till vilket hem. Min förhoppning är att du som köpare ska känna dig trygg med att jag vet vilken valp du skulle passa bäst ihop med.

Viktigt om tingning och handpenning

Jag får många frågor om tingning så jag vill därför klargöra min ståndpunkt. En del uppfödare använder sig av tingning. Att tinga en valp innebär att du som potentiell köpare blir garanterad en valp även om du inte vet vilken individ det blir. I lagens mening är tingning antingen ett muntligt eller skriftligt avtal, beroende på hur du blivit meddelad tingningen. Ett sådant avtal är alltid juridiskt bindande.

Om uppfödaren skulle behöva bryta detta avtal har du som köpare rätt till kompensation, dvs. ersättning för ev. kostnader som avtalsbrottet orsakat dig. Det här kan bli knepigt eftersom uppfödarens viktigaste uppgift är att hitta rätt kombination mellan valp och hem. Och hur ska uppfödaren veta det innan valparna börjar utveckla sina personligheter, eller innan de ens har fötts? Av den anledningen kan man inte tinga en valp hos mig. Man får ha is i magen och hoppas på en bra matchning.

Handpenning vid köpeavtal

En uppfödare får enligt SKK:s grundregler bara begära handpenning i samband med att parterna tecknar köpeavtal. Köpeavtal kan tecknas tidigast efter att SKK utfärdat de födda valparnas registreringsbevis. Du ska med andra ord aldrig betala handpenning innan valparna är födda och aldrig innan de har ett registreringsnummer.

20180222

Vad som ingår

 • Registrering i SKK med SKK:s registreringsbevis och köpeavtal. Handpenning som bokning.
 • Vaccination, avmaskning och chipmärkning
 • Veterinärbesiktning med SKK:s nya protokoll som underlag
 • Fullförsäkring i Agria redan vid leverans (om du önskar detta)
 • Dolda-fel-försäkring i Agria
 • En uppfödare som är registrerad och utbildad hos Svenska Kennelklubben
 • Livslång kontakt och support

 

Mervärden

När du köper en valp från Rivenfield ingår en del mervärden i priset. En del av dem är produkter som följer med valpen vid leverans medan andra kan tjänster som kanske aktiveras senare i hundens liv.

MervärdeVärde
Betald FB-R eller BPH.ca 400 – 1 000 kr
Betald anmälningsavgift till första provet/tävlingen inom SBK, SSRK eller GRK.upp till 400 kr
Ett års medlemskap i SSRK. Berättigar till 10 procent rabatt hos flera försäkringsbolag.ca 700 kr
30% procent rabatt på valpförsäkring första året hos försäkringsbolaget Agria.ca 1 200 kr
Startkit med bl.a. Vetbed® hundfäll, retrieverkoppel, pipa från Acme®, dummy från Mystique®, leksak m.m.ca 500 kr
Regelbundna valpträffar och andra evenemang

 

Intresseanmälan

Om du är intresserad av en valp från kommande kull eller vill veta mer om våra framtidsplaner skickar du en valpförfrågan eller ringer 070-213 95 50.