Valpar

Valpar från Musikalkullen efter Jacklaine's Cornelius Sky undan Beaworthy Avery

På den här sidan har vi samlat all nödvändig info gällande våra valpkullar och hur ett valpköp går till. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller besök vår FAQ för att se om din fråga besvaras där.

Planerade valpkullar

Här är vår övergripande plan över kommande kullar. Mer info om tik/hane publiceras här när det börjar närma sig men presumtiva valpköpare som står på vår intresselista är prioriterade och får information i förväg via mejl.

RasFöräldrarBeräknad valpkull
Golden retrieverIpa/Simba2024
Grand danoisN/A2025
Golden retrieverN/A2025

Så går det till

 1. Läs på om rasen du är intresserad av

  Fördjupa dig i golden retriever eller grand danois för att få en tydlig bild av raserna. Ju mer du vet, desto säkrare beslut.

 2. Skicka en valpförfrågan

  Om du känner att du passar in på våra önskemål kontaktar du oss genom att skicka en valpförfrågan.

 3. Intresselistan

  Vi återkopplar och om vi godkänner din förfrågan sätter vi även upp dig på vår intresselista. Den är ingen garanti för att få köpa valp utan används för att kommunicera förhandsinformation med alla intressenter. Många väljer att besöka oss för att träffa oss och våra hundar.

 4. Annonsering

  Inför en parning eller när vi vet om tiken är dräktig brukar vi mejla alla på intresselistan. Någon vecka efter att valparna har fötts börjar vi ringa runt till de som väntat längst på listan eller de som matchar bäst med respektive individ.

 5. Första besöken

  Vi välkomnar besök när valparna är fyra veckor gamla. Då får du träffa oss, valparna, deras mamma och våra andra hundar. Efter besöket sover vi på saken och återkopplar nästa dag. Det ska kännas helt rätt både för dig och oss.

 6. Avtal

  Om önskan att gå vidare är ömsesidig träffas vi och skriver avtal och du betalar handpenning som hos oss är 10 procent av köpeskillingen.

 7. Leverans

  Leverans sker från åtta veckors ålder. Valparna är då besiktigade, chippade, vaccinerade och avmaskade.

Våra krav

Vi föder upp golden retriever av arbetslinjer, kraftfulla hundar med mycket energi och enastående arbetsförmåga. Dessa hundar är inga soffpotatisar eller enbart sällskapshundar; de behöver få utlopp för sina fantastiska egenskaper genom aktiva uppgifter och nära samarbete med sin förare. För hunden handlar det om att vara delaktig i ett uppdrag tillsammans med sin ägare. Innan du kontaktar oss om en valp, läs noggrant vad vi söker hos valpköpare och fördjupa dig i rasens egenskaper och historia.

Vi föder även upp grand danois, stora och imponerande hundar med tydliga vaktegenskaper och en naturlig vilja att ha kontroll över sina omgivningar. För att behålla deras atletiska förmåga bör de få mycket svängrum och möjlighet att röra sig fritt. Dessa lojala och familjekära jättar kräver att ägaren har god insikt i rasens egenskaper och historia. Innan du kontaktar oss om en grand danois-valp, vänligen läs om rasens specifika behov och vår uppfödningsfilosofi.

Vi tillämpar fri prövningsrätt vilket innebär att vi väljer fritt om och till vilka vi vill sälja våra valpar. Jaktgolden är hundar som inte lämpar sig för enbart sällskap utan de behöver få använda alla sina sinnen genom att arbeta för att må bra. Grand danois är däremot en ren sällskapshund men dess storlek kräver svängrum och grundegenskaperna behöver respekteras. Vi lägger därför stort engagemang i att matcha rätt hund med rätt ägare.

Vad vi söker

Rivenfield Miranda
Rivenfield Miranda

Till våra golden…

söker vi dig som vill ge en av våra kommande valpar livslång lycka genom genuin arbetsglädje och positivt relationsbyggande. Våra valpar vill ha dig som har erfarenhet av, och ett brinnande intresse för hundträning. Vi tror att de trivs bäst hos dig som vill arbeta seriöst med hund inom jakt, bruks eller tjänst. Alternativt har du ambitioner att tävla med hunden i hundsporter lämpade för en arbetande golden retriever. Alla arbetande raser är avlade på många generationer av arbetande individer, ofta med stor arbetslust. Det handlar inte om milslånga promenader utan om mental stimulans genom att hunden får uppfylla ett syfte och vara en viktig del i samarbete med sin förare.

Du ska ha full förståelse för rasens naturliga egenskaper och historia. Avkommor från vår uppfödning av golden retriever kommer inte att lämpa sig för enbart sällskap. Vi sätter hundens behov i fokus.

Rivenfield Sarah Vaughan
Rivenfield Sarah Vaughan

Till våra grand danois…

söker vi dig som vill ha en sällskapshund. Du får dock gärna vara intresserad av utställning eller andra hundsporter som kan passa en grand danois. Du ska vara väl införstådd med rasens naturliga egenskaper och att den t ex gärna vaktar.

Hundrasen tillhör kategorin jättehundar och ingår i rasgrupp 2 som molosserhund. Det är en stor fördel om du vet vad detta innebär i praktiken. Eftersom storleken och styrkan hos en GD utvecklas tidigt är det viktigt med en grundläggande fostran under första levnadsåret. Vi sätter därför stort värde på dig som tycker att det är roligt att träna vardagslydnad för att få en följsam hund.

Vem väljer valp?

Från fyra veckors ålder börjar valparna utveckla sina personligheter. Valparna blir individer och genom att analysera deras personlighetsdrag och egenskaper kan vi successivt börja matcha dem med sina nya ägare. Det är en viktig process och därför förbehåller vi oss alltid rätten att bestämma vilken individ som ska till vilket hem. Vår förhoppning är att du som köpare ska känna dig trygg med att vi vet vilken valp du skulle passa bäst ihop med.

Viktigt om tingning och handpenning

En del uppfödare använder sig av tingning. Att tinga en valp innebär att du som potentiell köpare blir garanterad en valp även om du inte vet vilken individ det blir. I lagens mening är tingning antingen ett muntligt eller skriftligt avtal, beroende på hur du blivit meddelad tingningen. Ett sådant avtal är alltid juridiskt bindande.

Om uppfödaren skulle behöva bryta detta avtal (t ex att det föds för få valpar, för få tikar osv.) har du som köpare rätt till kompensation. Det kan vara ersättning för ev. kostnader som avtalsbrottet orsakat dig. Samtidigt är uppfödarens viktigaste uppgift är att hitta rätt kombination mellan valp och hem. Och hur ska uppfödaren veta det innan valparna börjar utveckla sina personligheter, eller innan de ens har fötts? Plötsligt står uppfödaren där med en valp som skulle behöva ett helt annat hem än det den blivit bortlovad till. Det vill vi undvika, och av den anledningen kan man inte tinga en valp hos oss. Man får ha is i magen och hoppas på en bra matchning.

Handpenning vid köpeavtal

En uppfödare får enligt SKK:s grundregler bara begära handpenning i samband med att parterna tecknar köpeavtal. Köpeavtal kan tecknas tidigast efter att SKK utfärdat de födda valparnas registreringsbevis. Du ska med andra ord aldrig betala handpenning innan valparna är födda och aldrig innan de har ett registreringsnummer.

20180222

Vad ingår i valpköpet?

 • Registrering i SKK med SKK:s registreringsbevis och köpeavtal. Handpenning som bokning.
 • Vaccination (DHPPi), avmaskning och chipmärkning
 • Veterinärbesiktning med SKK:s protokoll
 • Fullförsäkring i Agria redan vid leverans (om du önskar detta)
 • Dolda-fel-försäkring i Agria
 • En uppfödare som är registrerad och utbildad hos Svenska Kennelklubben
 • Livslång kontakt och support

 

Mervärden

När du köper en valp från Rivenfield ingår även mervärden i priset. Mervärdena kan skilja sig beroende på ras. En del av dem är produkter som följer med valpen vid leverans medan andra kan vara tjänster som kanske aktiveras senare i hundens liv.

MervärdeRasVärde
Betald FB-R eller BPHGRca 400 – 1 000 kr
Betald anmälningsavgift till första provet/tävlingen inom SBK, SSRK eller GRKGRupp till 400 kr
Betald anmälningsavgift till första utställningen inom SKKGDupp till 400 kr
Ett års medlemskap i SSRK. Berättigar till 10 procent rabatt hos flera försäkringsbolag.GRca 700 kr
Ett års medlemskap i SKK. Berättigar till 15 procent rabatt hos flera försäkringsbolag.GDca 900 kr
Ytterligare 30% procent rabatt på valpförsäkring första året hos försäkringsbolaget Agria.Allaca 1 200 kr
Startkit med bl.a. Vetbed® hundfäll, retrieverkoppel, pipa från Acme®, dummy från Mystique®, leksak m.m.Allaca 500 kr
Regelbundna valpträffar och andra evenemangAlla
Mervärden och deras värde anges med reservation för eventuella justeringar