Valpar

Valpar från Musikalkullen efter Jacklaine's Cornelius Sky undan Beaworthy Avery

Planerade valpkullar

När vi har valpar annonserar vi alltid på SKK:s Köpahund.se. Men mer utförlig information om föräldrar och vår beskrivning av kombinationen finner du alltid här på vår hemsida under Valpar i menyn. Vill du veta mer om våra framtidsplaner och få information före alla andra genom att stå på vår intresselista skickar du oss en valpförfrågan nedan. Om du är ute i god tid ökar dina chanser.

Tips till dig som letar valp ☝🏽

Vi säljer oftast valpar utan att behöva annonsera eftersom efterfrågan på valp är stor. Våra valpköpare kontaktar oss i mycket god tid, sätter upp sig på intresselistan och väntar tills vi får en kull. Så vårt råd till dig som letar valp, var ute i god tid och kontakta en uppfödare du skulle vilja köpa valp av om hen hade haft en kull. Vänta inte på kull-annonser för då är det oftast för sent. Många uppfödare kan nog dessutom rekommendera andra kullar eller uppfödare som skulle passa dig lika bra eller bättre.

Vad vi söker

Rivenfield Miranda
Rivenfield Miranda

Till våra golden…

söker vi dig som vill ge en av våra kommande valpar livslång lycka genom genuin arbetsglädje och positivt relationsbyggande. Våra valpar vill ha dig som har erfarenhet av, och ett brinnande intresse för hundträning. Vi tror att de trivs bäst hos dig som vill arbeta seriöst med hund inom jakt, bruks eller tjänst. Alternativt har du ambitioner att tävla med hunden i hundsporter lämpade för en arbetande golden retriever. Alla arbetande raser är avlade på många generationer av arbetande individer, ofta med stor arbetslust. Det handlar inte om milslånga promenader utan om mental stimulans genom att hunden får uppfylla ett syfte och vara en viktig del i samarbete med sin förare.

Du ska ha full förståelse för rasens naturliga egenskaper och historia. Avkommor från vår uppfödning av golden retriever kommer inte att lämpa sig för enbart sällskap. Vi sätter hundens behov i fokus.

Rivenfield Sarah Vaughan
Rivenfield Sarah Vaughan

Till våra grand danois…

söker vi dig som vill ha en sällskapshund. Du får dock gärna vara intresserad av utställning eller andra hundsporter som kan passa en grand danois. Du ska vara väl införstådd med rasens naturliga egenskaper och att den t ex gärna vaktar.

Hundrasen tillhör kategorin jättehundar och ingår i rasgrupp 2 som molosserhund. Det är en stor fördel om du vet vad detta innebär i praktiken. Eftersom storleken och styrkan hos en GD utvecklas tidigt är det viktigt med en grundläggande fostran under första levnadsåret. Vi sätter därför stort värde på dig som tycker att det är roligt att träna vardagslydnad för att få en följsam hund.