Chilli & Rigoletto

Alla valpar sålda

Uppdatering: Chilli är dräktig och väntas valpa i januari 2018! Härliga holländaren Roswin Lowly Rigoletto är pappa. Endast arbetsinriktade hem sökes till denna kull!

Chilli & Rigoletto

Snart är det dags för oss att resa till Nederländerna för en date med Rigoletto! En hane som jag följt ganska länge och vars fantastiska arbetsegenskaper och samarbetsvilja jag uppskattar högt. Rigoletto är importerad till Nederländerna från Finland efter att brittiske pappa Holway Leonardo lånats ut till finska kennel Roswins norskfödda tik Jacklaine’s Better Be Good som alltså är Rigolettos mamma. Nu är alltså planen att få hit de linjerna till Sverige och det blir Vidas och Miras syster Chilli som i så fall blir mamma.

Chilli är en ljuvlig tik som tränats i både apportering och spår men hittills kanske nått längst ihop med matte Viveka på appellplan. Nyligen tog hon sitt tredje godkända resultat i tävlingslydnadens startklass och därmed titeln LD STARTKLASS och ambitionen är att fortsätta tävla vidare till våren. Chilli är en mentalt stabil tik som är trygg och nyfiken i alla miljöer. Hon är mest lekfull med sin matte och på det hon gör för stunden och låter sig inte störas av sin omgivning. Vi är helt övertygade om att Chilli kommer att bli en bra mamma och har många fina egenskaper att föra vidare till nästa generation.

Om vi kikar på vad som döljer sig bakom föräldrarna och tittar bakåt i de här starka fält-linjerna upptäcker vi två mycket starka, brittiska arbetslinjer som möts i den här kullen. Båda föräldrarna tar med sig fantastiska Holway, kanske den mest inflytelserika linjen i goldenvärlden, som uppfödaren och domaren Mrs. June Atkinson så framgångsrikt arbetade fram under många decennier. Vi hittar också en lång rad field trial champions från Earnsfield och Standerwick för att nämna några fler. Av den här kullen väntar vi oss individer med stark samarbetsvilja och den naturliga apporterings- och arbetslusten som kännetecknar en field golden.

Ett stort tack till Gerda Companjen för att vi får låna fine Rigoletto och självklart också till Viveka Alm och Anders Alm som lånar ut Chilli till den här kullen. Vi är så glada och förväntansfulla och nu håller vi tummarna att allt går vägen i Nederländerna senare i höst.

Roswin Lowly Rigoletto 🇫🇮

Holway Leonardo 🇬🇧
Jacklaine’s Better Be Good 🇳🇴

Beaworthy Rosetta 🇸🇪

Gleen Mhor’s Gordon The II 🇩🇰
Tawnyhill Hope 🇬🇧

UndersökningRigolettoChilli
HDA/AGrad A (normal)
ED0/0UA (0)
ÖgonlystUAUA
PRA 1Normal (Animal Health Trust A)Normal (SLU A)
PRA 2Normal (Animal Health Trust A)Normal (SLU A)
prcd-PRANormal (VHL Genetics A)Normal (Laboklin A)
IktyosNormal (Antagene A)
NCLNormal (Laboklin A)

Skicka intresseanmälan