RäddningshundUtbildning & kurs

En sommar av utmaningar, lärdomar och framsteg

Randas utveckling har tagit ytterligare steg framåt under sommaren. Vi har arbetat med lösrullemarkeringar i allt svårare och mer otillgängliga miljöer och med mer utmanande legor. Vi har introducerat både djupa och dolda legor, samt klätterlegor där hon på egen hand kan ta sig upp till figuranten.

Nu när sensommaren är här och kursen återigen har kommit igång på allvar, har vi börjat öva markeringar med fastrullen. Men vi håller den åtskild från söket för att ge Miranda den bästa möjligheten att förstå och bemästra tekniken innan vi börjar sätta ihop allt.

Armeringsjärn, glassplitter och damm

Bilderna är från en riktigt spännande träningshelg på ett fantastiskt rivningsområde i Lund. Vi bjöds på en utmanande miljö där hundarna av säkerhetsskäl fick arbeta med skor hela dagen. Det låg nämligen mängder av glasskärvor utspridda i lokalerna.

Miljöpromenader, mörker, hantering, visitering, markeringsövningar med dolda, djupa och höga legor. Men även ytsök, ruinsök, sökstrategi, uppfattning om söktäckning, passivitetsträning… Hur mycket kan man hinna med under en helg? 😄 Det är häftigt att se Randas och de andra hundarnas framsteg och jag ser fram emot en spännande höst.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.