RäddningshundTävling & prov

Mira blev godkänd på Räddningshund Delprov 2

Beaworthy Mira La Luna @rivenfield Räddningshund Delprov 2

Just hemkommen från en härlig helg i ett soligt Dalarna där Mira och jag gjorde vårt Räddningshund Delprov 2. Resan hit har varit lång och brokig med flera längre stopp på grund av pandemin. Så när vi med tio dagars varsel slutligen fick ett provdatum var det både med lättnad och lite panikkänsla 😄. Skönt ändå, för när saken ställs på sin spets med ett datum blir träningen mer fokuserad och framåtdrivande. När vi gått och väntat i evighet på prov känns det som att det blir mer laddat, så visst var det pirrigt under dagen även om jag nog tycker att jag lyckades hålla huvudet relativt kallt. 😀

Förmiddagen flöt på bra för oss. Visitering, markeringskontroll, transport, hantering, vindmarkering med koppelsök, punktsök på hög figurant och passivitet i grupp kändes väldigt bra. Mot slutet av dagen kom vi till mörkerarbete med påföljande sök i ganska svår ruin med cementrör och stora höjdskillnader. Mira jobbade på bra – hon rör sig så lätt i ruin och verkligen flyter fram. Själv kände jag att jag hade bra taktik och kontroll även om jag i efterhand kommer på självklara saker som jag hade kunnat räkna ut eller gjort annorlunda.

Efter en lång och händelserik provdag fick vi motta protokoll med rutan ”godkänd” ikryssad. Vi tar med oss ovärderlig feedback från både domare och våra instruktörer. Vi har en del att putsa på inför det stundande certifikatprovet i vår. Men just nu känns det bara så roligt att resan fortsätter – åtminstone ett tag till – det här är ju det bästa Mira vet! Det tycker vi båda! ❤️