Mira

Mira är en frisk fläkt i vår familj. Mycket fart, glädje, humor, energi och stor arbetslust. Samtidigt är hon mjuk och läraktig. Det första vi fascinerades av hos henne var hennes fantastiska kontakt och samarbetsvilja. Av-knappen finns förstås också där – när det är vila, ja då gör hon inte mycket väsen av sig. Mira har tränats i apportering på både land och vatten. Arbetar spontant, självständigt, snabbt, har ett bra och mjukt grepp med vilt, använder vinden väl och hon har visat utmärkt markeringsförmåga. Mira vill alltid jobba ihop med mig och hon är en ren glädje att få vara med.

Vid ett års ålder genomförde Mira BPH, med ett resultat som jag är mycket nöjd med. Beskrivarens ord ”Hon är en riktig pärla! Henne måste du vara nöjd med”, sammanfattar beskrivningen och min egen uppfattning om Mira väldigt bra.

Hon har även genomfört FB-R arrangerat av SSRK och även där fått en beskrivning som jag är mycket nöjd med. Hon har alla de egenskaperna som jag tycker är viktiga hos en retriever och att det är tydligt att hon älskar att samarbeta med sin förare.

Som 1-åring startade Mira även Jaktprov B Nkl vilket resulterade i ett 3:e pris och fina omdömen. Redan innan mognad och erfarenhet har fått bidra till resultatet är Mira en utmärkt apportör och det ska bli så kul att jobba vidare med henne. Senare under 2018 blev det ett 1:a pris på Goldenklubbens höst-WT på Gålö och en fin 7:e placering där hon var en av fyra 1-åringar i topp 10. 

Mira har också fått visa prov på sina moderliga egenskaper då hon endast 10 månader gammal självmant började praktisera som nanny till elva energiska valpar i Operakullen. Hon gick all-in för det uppdraget och imponerade stort med sin mognad. Tillsammans med Isa var hon också nanny åt Musikalkullen året därefter. Sommaren 2019 fick hon äntligen bli mamma till sex egna små valpar när Månkullen fick se dagens ljus.

Mira har under hösten 2019 påbörjat den 1,5 år långa utbildningen till Räddningshund i SBK Stockholmsdistriktet på uppdrag av MSB.

Fakta & testresultat

StamtavlenamnJ Beaworthy Mira La Luna 🇸🇪
EfterGleen Mhor’s Gordon The II 🇩🇰
UndanTawnyhill Hope 🇬🇧
TilltalsnamnMira
Född2017-05-21
HDA
EDUA (0)
ÖgonFri
GR PRA1Normal (Optigen A)
GR PRA2Normal (Optigen A)
prcd-PRANormal (Laboklin A)
BPHGenomförd 2018-06-01 (GRK), 12 månader gammal
FB-RGenomförd 2018-06-17 (SSRK), 12 månader gammal
KullarMånkullen

Visa fullständig stamtavla på K9data

Tävling, Prov & Test

Datum Tävling/prov Nivå Arrangör Plats Poäng Pris Placering Titel
2018-06-01 BPH GRK Hundudden Genomförd
2018-06-17 FB-R SSRK Norrtälje Genomförd
2018-08-23 Retrieverjaktprov B Nkl SSRK Östra Värmdö 3:e J
2018-09-29 Working Test 2018 Nkl GRK Gålö 86 1:a 7:e
2019-11-10 Lämplighetstest Räddningshund (LT) SBK/MSB Räddningsskolan Rosersberg Godkänd

Tio veckor gammal, apporterar duva för första gången, direkt efter att ha varit publik på de vuxnas träning.

Call Now ButtonRing oss nu