Uppfödning

Välkommen till världen, Operakullen!

I går eftermiddag och kväll, på dräktighetens 62:a dygn, fick ett stort gäng härliga små Rivenfieldare äntligen se dagens ljus! Älskade mamma Chilli har, fast hon är förstföderska, varit en helt enastående bra mamma och har visat alla de där moderliga och omhändertagande egenskaperna som man så gärna önskar se hos en avelstik.

Effektiv och problemfri valpning

Chillis öppningsstadium var ganska långt, det höll på runt 36 timmar vilket i och för sig anses vara inom ramen för en förstföderska. Sen gick det undan. På torsdagseftermiddagen kl 14:28 kom den första tiken och sen kom ytterligare fyra syskon ut på dryga timmen. Det gick undan så pass att jag fick hjälpa till vid ett tillfälle för att Chilli skulle hinna med. Två av syskonen kom t.ex. fem minuter efter varandra. Annars har Chilli fått sköta det mesta själv. Resten av eftermiddagen kom det ännu fler syskon, med ganska jämna intervaller, i genomsnitt var 50:e minut. Alltsammans odramatiskt och okomplicerat. Strax efter att den elfte valpen, en tapper tik, kommit ut kl. 20:50 på torsdagskvällen hade alla börjat äta och mamma Chilli kunde städa och pyssla om alla sina små.

Harmoni i lyan

Nu börjar en period där vi självklart följer valparnas utveckling noggrant men däremellan låter vi mamma Chilli ostört gå in i sin bubbla med sin härliga kull. Målet är att skapa en trygg och mysig miljö med inspiration från ursprungshundens ombonade lya. Men självfallet kommer uppdateringar även här på hemsidan, på Instagram och på Facebook.

Varför Operakullen?

Operakullens pappa, holländaren Roswin Lowly Rigoletto – ”the last of the good old Holways” – har sitt namn efter Giuseppe Verdis opera. Därför kommer denna kull ihop med Beaworthy Rosetta få operanamn och därav samlingsnamnet ”Operakullen”. 😀

Jag är så glad och lättad – och vill samtidigt rikta ett stort tack till kennel Beaworthy för våra fantastiska jaktgoldens, till familjen Alm som vi lånat Chilli av och inte minst Mrs. Gerda Companjen för jättefint samarbete med Rigoletto och för att du såg vilka enastående arbetslinjer som nu lever vidare med den här kullen.

Första veckan – check!

Mer info om ”Operakullen” här

Skicka intresseanmälan