Beskrivning och test

En överlycklig Ester gjorde BPH på Hundudden

Det är extra roligt när en i sammanhanget så ovanlig ras som GD dyker upp på en mentalbeskrivning. Leias dotter Ester är i år en av de runt tio grand danois som årligen brukar genomföra BPH. Antalet deltagande hundar är alltså låg vilket är lite synd men desto viktigare då att bidra till en ökning.

Ester visade vid ett flertal tillfällen att det var roligt att få skaka loss och röja runt på plan. Däremellan passade hon på att skälla ut den blå gubben efter noter och med en GDs vaktande värdighet var främmande personer inte speciellt roligt. Men visuella överraskningen löste hon självständigt med mycket hög nyfikenhet och hon fick högt engagemang i matintresse. Vidare hanterade hon både underlag och skott med maximal trygghet. Överlag visade Ester en positiv attityd och energi som låg en bit över rasens medelvärden. Beskrivarens egna ord ger en bra bild: ”Det här är nog den gladaste grandis jag beskrivit”.

Grattis fina Ester och matte Eva! ❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.