Beskrivning och test

Musikalkullens BPH på Hundudden och i Malung

Stort tack till alla mattar och hussar till alla härliga stjärnor i Musikalkullen som under september månad gjort BPH på Hundudden och i Malung. Så intressant att se så många trygga hundar och deras likheter och skillnader. På Hundudden blev det iaf en av dagarna en riktigt lång eftermiddag i regn och rusk, men så värt det. Hundarna som trotsade vädergudarna på bilden ovan från vänster; Tyra, Kira, Tintin, Phoenix och Fiyero som gjorde BPH första dagen på Hundudden. Det var så roligt att återse både hundar och förare! Nedan poserar Aida från Operakullen som också gjorde sitt BPH samma dag, George och Freddy som gjorde BPH i Malung och så Chester som gjorde sitt BPH igår.

I och med detta är hela Musikalkullen mentalbeskriven genom BPH. Det får extra betydelse för SLU:s beteendeforskning, i synnerhet eftersom även mamma Nikki genomfört BPH. Man kan alltså studera nedärvningen av mammans mentala egenskaper. Inom några dagar finns radardiagram att analysera på SKK Avelsdata.

Stort tack till alla!

BPH är en mentalbeskrivning som beskriver hur hunden är under 45 minuter av sitt liv. Beskrivningen gör ingen bedömning av egenskaperna eller värdering av hunden. Det finns alltså inget som är bra eller dåligt och en hund kan inte bli underkänd om den genomfört beskrivningen. Hundägare, rasklubbar och uppfödare får större kännedom om rasens, linjernas och individernas mentalitet. All statistik från BPH används i många forskningsprojekt rörande hundars beteende, mentalitet och personlighet och genom att genomföra ett BPH med din hund bidrar du till mycket värdefulla framsteg inom forskning kring både hund och människa. Resultatet från ett BPH är komplext och man ska inte bara se på siffrorna utan göra en samlad bild av protokoll, sammanfattning och radardiagram för att få helheten av en beskrivning. Läs mer om vår policy för BPH.