RäddningshundTävling & prov

Randa godkänd på RH Delprov 1 i Revinge

I lördags bjöd vädret på gassande sol och klarblå himmel, vilket gjorde vårt Delprov 1 för räddningshund både dammigt och svettigt. Trots hettan tog sig Randa igenom alla moment med lätthet, och jag kan inte vara annat än stolt över hennes prestation. Hennes stora intresse för människor och drivkraft att få komma fram och gosa är oslagbara.

På provet får hunden inte belönas av figuranten, men det gick galant ändå. Randa arbetar främst för den sociala kontakten med människor, och det gör det extra roligt att se henne lyckas. Det är uppenbart att detta är det bästa hon vet.

Alla som har figgat för Randa vet hur speciell hon är. Hon backar upp med rumpan och vill sitta och mysa tillsammans med figgen. Hon verkar nästan tycka att belöningen är oviktig – även om lite mjukost och lek med ett fårskinn alltid uppskattas. Men för Randa är en människa alltid viktigare. Hon lyckades till och med charma en av domarna så mycket att domaren ville ta henne med hem… 😅

Precis som sin mormor Mira har Randa ett fantastiskt fokus och driv i sitt arbete. Men annars är Randa en helt annan hund att både träna och föra, vilket är både spännande och utmanande för mig. Det är en fantastisk resa att hitta nya vägar framåt tillsammans med henne. Jag ser verkligen fram emot att utvecklas vidare med den här fantastiska tjejen.

Så tacksam över varje dag vi får tillsammans. Nu siktar vi mot Delprov 2! 😀

Bilder från Dagen

Tack för att ni följer vår resa!