RäddningshundTävling & prov

Jullan blev certifierad räddningshund i helgen

Vi på Rivenfield vill skicka ett stort, varmt och innerligt grattis till Ulrika, som i helgen tog vår fodertik Jullan – TJH (Rh) Rivenfield Juliet – hela vägen till att bli en godkänd och certifierad räddningshund. Certifikatprovet gick av stapeln på Skanska Industrials i Skövde och prövade ekipaget i bland annat ytsök och ruinsök. ❤️🙌🏽🎉

Resan de har gjort är lika imponerande som den är inspirerande. Jag minns tydligt hur besluten Ulrika var om att Jullan skulle bli räddningshund redan på valpkursen vid fyra månaders ålder. 😄 Vi vet hur mycket tid, passion, svett och tårar hon har lagt ned på detta, och det gör dem båda så oerhört värda ert certifikat! ❤️ Ni äger! 🔥🤘🏽🎸

Att utbilda en räddningshund är en tuff och tidskrävande utbildning som sträcker sig över 1,5 år från kursstart och kräver att ekipaget blir godkänt på sammantaget fyra prov. Det gör att få ekipage klarar sig hela vägen och det är inte ovanligt att 80-90 procent av aspiranterna åker ut längs vägen, antingen genom att de blir underkända eller att de hoppar av.

Vi är dock inte förvånade över att Jullan klarade sig hela vägen. Hon är en miljöstark, arbetsglad och spontant kraftfull hund som älskar att hitta figuranter. Hennes förares stora engagemang i träningen har gjort dem till ett starkt ekipage. Jullans cert innebär att hon blir tredje generationen av certade tjänstehundar eftersom mormor Mira också är certad räddningshund och mamma Titania är certifierad patrullhund.

Återigen, stort grattis till er båda! Vi ser fram emot att följa era fortsatta framgångar och äventyr inom räddningen.

❤️ T & J

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.