Tävling & prov

Första lydnadsklass 1 i ridhus och ett 1:a pris!

Jag fnissar lite nu i efterhand, men jag gick faktiskt och nojade mig en hel del inför första tävlingen i ridhus, vi har aldrig varit i, än mindre tränat eller tävlat, i ett. Så jag ägnade faktiskt gårdagskvällen åt att åka runt och ragga ridhus som vi kunde dra igenom programmet i, men överallt pågick det förstås ridkurser. 😀 En kortis in på Ulriksdal hann vi med innan stängning.

Nåväl, idag var det i alla fall tävling (ja, från årsskiftet heter det faktiskt inte längre prov) i vackra Frötuna Ridhus i Norrtälje. Jag hade någon halvtimme efter anmälan att strosa runt i delar av ridhuset och Vida verkade i alla fall inte överdrivet intresserad av alla hästdofter. Kunde pusta ut lite.

Ett trevligt litet gäng om sju ekipage tävlade i ”nya” Lydnadsklass 1 (gamla lydnadsklass 2). Och för oss gick det i slutänden ganska bra. Sändande med läggande missade Vida konen och sprang utanför. Lyckades dock dirigera in Vida perfekt i rutan så att hon lade sig mitt i. Det blev stort avdrag där men vi fixade den iaf, det är alltid skönt att kunna avsluta ett moment även om det kanske börjar lite tokigt. Övriga moment var väl inga större överraskningar, vi låg mest på 9:or och 10:or, fria följet och lite förflyttning i fjärren drog ner men i övrigt bra presterat från oss båda tycker jag.

Vi slutade på fina 269,5 poäng och kammade därmed hem vårt första 1:a pris i nya Lydnadsklass 1, och det för första gången i ridhus vilket bara det kändes som en prestation. 🙂

Hästallergin? Ja, Clarityn-tabletterna gjorde bästa verkan – inga besvär! ?