Tävling & prov

1:a pris i Lydnadsklass 1 i Kalmar

Beaworthy Vidia poserar framför Gamla Vattentornet i Kalmar.

Lydnadsprov i Kalmar

Dagen efter Lucia Cup och LPI packar vi Volvon och styr ner mot Guldhunden Arena i Kalmar för vårt fjärde lydnadsprov. Det började med snöstorm i Stockholm men allt eftersom vi kom längre söderut blev vädret lugnare och mildare. Vi hann t.o.m. med några stopp med lite enkelmarkeringar för att hålla oss vakna. Resan var lång och det var ren tur att vår klass hade fått den sena starttiden 15:00, annars hade det blivit jäktigt.

Egentligen har vi ju redan nått målet, igår tog vi vårt LPI. Men jag har ju anmält till ytterligare ett par tävlingar bara för att vara på den säkra sidan och när det väl är dags har jag så svårt för att banga. Bra träning tänker jag, i kombo med lite semester. 🙂

Jag drog startnummer 1 vilket gjorde att vi var först ut på plan. Alltsammans gick väldigt smidigt trots att vi båda var skapligt trötta efter gårdagens prov och den långa resan. Tar vi inte 1:a pris idag blir jag inte förvånad, tänkte jag. Men fel hade jag för trots en hel del utmaningar med spännande dofter i konstgräset (många hundar gav efter för frestelsen, dock inte Vida), fick vi vårt fjärde 1:a pris och en fjärde placering med vårt lägsta hittills, 172,5 poäng. Men ändå, den största vinningen var att vi tog oss igenom och presterade bra trots en seg dag.

Efter prisutdelning checkade vi in på Calmar Stadshotell för Vidas allra första hotellvistelse. En lång dag avslutades med härlig kvällspromenad i ett regnigt, folktomt och julpyntat Kalmar. 😉 Härliga italienaren Ernesto – enda restaurangen som hade öppet denna söndagskväll – imponerade stort med både mat och vin.

Jag och Vida framför Borgholms Slott efter lite apporteringsträning på vidderna.

Apportering i Borgholm

Beaworthy Vidia med dummy

Dagen efter drog vi över bron till Öland för en härligt solig dag på några utvalda platser. Vi stannade bland annat till i Borgholm i några timmar för apporteringsträning ute på de makalöst vackra vidderna vid Borgholm Slott. Hittade ett område som var snårigt av buskar och där gömde jag åtta dummies för Vida så att hon fick träna sök.

Ett gäng rådjur gömde sig i snåren och for i väg med väldig fart när vi kom dit. Vida ställde sig bara och iakttog nyfiket utan att springa efter – precis det beteendet man vill ha av en field trial golden. En rejäl retning både när de stack och sen när Vida skulle leta dummies där rådjuren gått runt. 14 månader och så mycket stadga!

På vägen hem stannade  vi till för att fota ett museum med ett välbekant namn… 🙂

VIDA The Museum 🙂