Tävling & prov

Vi tog LPI på Lucia Cup 2016

Tända ljus i ottan

Idag var vi med i Lucia Cup, en årligen återkommande vinterprov som alltid hålls i becksvarta ottan med Luciatåg och hundratals marschaller. Jag hade hört en hel del om Lucia Cup så självklart anmälde vi oss. Snön låg vit och de hundratals marschallerna ledde så vackert till klubbstugan. Där anmälde vi oss förresten redan kl 06:50 i morse så nog var vi tidigt uppe – men det var det värt! Förutom Vida var det flera kullsyskon och andra unghundar från Beaworthy som startade vilket kändes extra roligt.

1:a pris eller inte

Beaworthy dogs, bakifrån: Dessie, Teddie, Tingel, Chilli och Vida.

Det var ett viktigt prov för mig. Vi skulle ju ta LPI. Kanske var det den spänningen som gjorde det, men det var något som inte kändes toppen med vår prestation. Kanske var det snön även om vi hade tränat en hel del i snö. Jag var hur som helst övertygad om att vi inte skulle ta 1:a pris och blev lite låg av det. Poängen hade vännerna i träningsgruppen tagit men de hade missat något poäng som domaren inte hade visat så tydligt. Så slutligen var det gruppmomentet med platsliggande, ett moment som tidigare suttit utan problem men som Vida plötsligt börjat tycka är obehagligt – hon vill inte lägga sig. Men det gick bra idag ändå, hon lade sig på kommando och resten gick kanonbra.

Väl i den knökfulla klubbstugan var det protokoll- och prisutdelning. Spänningen var ganska hög så döm om min förvåning när de började ropa upp 1:a pristagare och mitt namn ännu inte hade ropats upp. Yes! LPI enligt plan tänkte jag. Och mycket riktigt, med 178 poäng fick vi vårt tredje 1:a pris och en 3:e placering på prispallen i Lydnadsklass 1 i Lucia Cup 2016.

Bra samarbete och kontakt

Marschaller ledde vägen upp till planerna och klubbstugan.

En sån vändning gör att man börjar tänka till. Varför kändes det inte bra trots att resultatet blev bra? För höga förväntningar? Vid en närmare analys av poängen kunde jag se att Läggande under gång, med 6,5p, drog ner då Vida lade sig långsamt och sen nosade på snön där hon låg. Inkallningen gav 7,5p p.g.a. slarvigt avslut. Men i övrigt fick vi mest 9 och 10 poäng på de övriga momenten, någon 8:a, men alltså väldigt bra överlag. Särskilt glad blev jag för 10:an i Ställande under gång vilket vi slipat lite på. Slutligen, det jag som sagt gärna tar åt mig är helheten som fick 10 poäng med orden ”Bra samarbete och kontakt!

Ännu en lyckad tävling och ”mission accomplished”: LPI-rosetten i hand! 🙂