Träning

Börjar nosa på moment i nya Lydnadsklass 2

Vi har några prov kvar på 2016 års agenda. Framför allt har vi Lucia Cup den 10 december som jag ser så mycket fram emot, men även Kalmar dagen efter, samt Östhammar på Annandag Jul. Så jag känner mig rätt trygg med att vi når målet, att ta LPI innan året är slut. Men nu så här i slutet av året när det är så glest mellan tävlingarna, gäller det att hålla energin uppe. Därför har vi redan nu börjat titta på nya Lydnadsklass 2, främst på de moment som inte påverkar vår nuvarande nivå.

 

Apportering med dirigering

Att en jaktgolden kan apportera råder det förstås inga tvivel om. Här har vi dessutom användning av dirigeringen vi börjat träna på inom jaktapporteringen. Momentet är sammansatt av Ställande under gång och en apportering med dirigering. Här är klippet från första gången vi testar momentet.

 

Sändande till rutan med inkallning

Vi kan ju redan rutan såsom den kommer att vara i nya Lkl 1 efter årsskiftet men här testar vi för första gången progressionen i Lkl 2, att jag går fram till de två närmaste konerna (tänkt som en störning för hunden) och sedan tillbaka till utgångsposition och ungefär halvväggs kallar jag in Vida som snabbt ska komma in och avsluta tillsamman med mig.