Tävling & prov

Lydnadsprov klass 1 på Kungsörs HundArena

Paus för löp

Vida spanar in ekipagen i klass 2. Lång väntan till klass 1 ska starta men bra tillfälle att vänja in i miljön.

Det har hänt en del sen sist vi gick lydnadsprov. Vi fick lämna återbud till både Uppsala, Knivsta och Nacka Cup p.g.a. att Vidas andra löp satte igång oväntat tidigt. Det var en riktig party-killer när vi var så taggade efter förra provet i Bro-Håbo. Men eftersom jag fortfarande har målet att ta LPI med Vida innan nyår så anmälde vi oss till lydnadsprov i Kungsör och laddade om. Samtidigt fick vi ju extra mycket tid att fila på detaljer.

Vårt andra lydnadsprov

Vårt andra lydnadsprov hölls i superfina Kungsörs HundArena i Kungsörs BHK:s regi. Vilka fantastiska förutsättningar för hundsport – rekommenderar varmt att boka in sig på tävling eller träning där. Konstgräset var nytt för oss och därför hade vi förberett oss genom en träningstimme på Norra Stockholms Hundcenter i Arninge, för att få känna på det. Vida är ju en känslig tjej som gärna vill ha koll på läget, men konstgräs visade sig inte vara några som helst problem.

Bild från träning på Norra Stockholms Hundcenter i Arninge där vi testade konstgräs för första gången.

Nåväl, efter dryga två timmars bilfärd till Kungsör och många timmars väntan, fick vi äntligen starta lydnadsklass 1. En glad Vida höll ett bra och jämnt tempo och vi gjorde överlag ett stabilt prov tillsammans. Det räckte till ett 1:a pris med hela 185 poäng och en 2:a placering. Vi fick helhetsbetyget 10 och orden ”lugnt och fint samarbete”. Helheten är något som jag gärna tar till mig eftersom det ju är det samlade intrycket av ekipaget. Självklart tar jag även åt mig anmärkningar och noteringar på de moment vi kan förbättra. Just idag var det apporteringen som fick 7,5 p.g.a. dubbelkommando samt att hon grep bocken tveksamt – hon vill ju väldigt gärna nosa på det hon ska ta i mun. På tandvisningen fick vi 7 då Vida var för glad för att sitta still när domaren kom och det var inte okej så domaren gick direkt till nästa. Men de övriga momenten pendlade mellan 9:or och 10:or vilket är helt fantastiskt! 🙂

Det blev en glad bilfärd hem och väl hemma väntade både tuggben, god middag och bubbel för att fira vår stjärna. Nu är det bara ett 1:a pris kvar för att ta LPI innan nyår! 😉