Tävling & prov

1:a pris på Vidas första lydnadsprov

Vårt första lydnadsprov klass 1 gick av stapeln i helgen, en kylig och frostig morgon i slutet av oktober. Men vilken härlig dag det blev, strålande sol och klarblå himmel. Vi var pirriga eftersom det var vårt första prov men jag hade heller inte mycket att jämföra med eftersom vi aldrig startat tidigare så vi hade inga direkta förväntningar att leva upp till. Mitt mål var att ta oss igenom alla nio momenten och se var vi hamnar. Det inofficiella testprovet tre veckor innan gav ju mersmak.

Lyckad debut

Hur gick det då? Jo, över all förväntan. Bäst gick väl platsliggningen som tillsammans med tandvisning och helhetsintryck gav 10 poäng vardera men de flesta övriga moment följde inte långt efter poängmässigt. Vi tappade mest på inkallningen då jag var tvungen att ge dubbelkommando när en hund skällde till precis när jag ropade ”hit”. Antingen blev Vida distraherad eller så överröstade skallet min röst. Läggandet under marsch var lite långsamt och hon tog nåt extra pyttesteg i ställande under marsch. I linförigheten släpande hon efter något i svängarna och i apporten var gripandet lite tveksamt då Vida gärna vill nosa på föremål innan hon tar dem i mun. Men överlag gick det strålande bra. Jag hade inte räknat med att kamma hem hela 175,5 poäng på vårt första lydnadsprov.

Vi fick en fin lila rosett som Vida hellre ville bära i munnen, och så lite leksaker och godis från huvudsponsorn Magnusson Petfood vars fabrik ligger i närheten. 🙂 Både det fantastiska vädret, det fina resultatet och min och Vidas glädje på planen bidrog till att göra den här dagen till ett fantastiskt fint minne.

Nästa söndag startar vi nästa prov i samma klass. Målet är att vi tar titeln LPI innan nyår vilket kräver att vi vinner tre 1:a pris i lydnadsklass 1.

Läs om nästa lydnadsprov i Kungsör