Tävling & prov

Testat inofficiellt lydnadsprov för första gången

Idag var vi på Vallentuna Brukshundklubb där deras klubbmästerskap gick av stapeln och där bl.a. ett inofficiellt lydnadsprov med riktig domare ingick. Jag ville inte missa möjligheten att få testa på lydnadsprov innan vi startar på officiellt om en månad så självklart var jag och Vida med! På KM slog de ihop alla klasser så att alla deltagande lydnadsekipage tävlar mot varandra vilket betyder att vinnaren kan finnas i vilken som helst av klasserna. Lite roligt tyckte vi. Dessutom var det i vår klass, lydnadsklass 1, endast sex av nio moment, nåt som egentligen gör det omöjligt att veta var poängen hade hamnat på ett officiellt prov. Maxpoäng man kunde få idag var 160 poäng och vi hamnade på hela 143,5 poäng och fick en 5:e placering.

”Mycket fint samarbete”

Helhetsintryck 10 poäng

Det var riktigt roligt att få prova på under snällare former och vi fick definitivt mersmak av att gå prov. Och Vida hade bra energi, var superduktig och verkade gilla det. Linförigheten kändes okej, största missen var att hon inte satte sig vid en halt men jag såg att hon fick syn på spegelbilden av sig själv i korrigeringsspeglarna, något hon aldrig tidigare sett. Det tog några (långa) sekunder innan jag kände att vi fick tillbaka kontakten. För ställande under gång och hopp över hinder fick vi 9,5 poäng och helhetsintycket gav domaren 10 poäng för och generella bedömningen ”mycket fint samarbete”. Superkul!

Thomas Flores och Beaworthy Vidia
Thomas Flores och Beaworthy Vidia ”Vida” på inofficiellt lydnadsprov, Vallentuna BK. Här momentet inkallning där Vida kommer in i full galopp! 2016-10-02
Fyra startande ekipage i lydnadsklass 1. Här sista gruppmomentet Platsliggande. KM, Vallentuna BK. 2016-10-02