Tävling & prov

1:a pris och överst på prispallen i Östhammar: ”Det bästa jag har sett!”

Annandag Jul och upp i ottan för att köra norrut till Östhammar för årets sista lydnadsprov. Klockan 11:30 var vår samling och efter en rundtur av planen drog vi igång. Inga konstigheter egentligen. Utomhus, men barmark och plusgrader. Och uppenbarligen väldigt många som inte orkade upp ur sängen denna morgon för det var många avhopp. Lite trist och respektlöst mot arrangörerna kan jag tycka. Men hur som helst, vi var där för att ta vår femte och sista 1:a. Och den planen gick ju alldeles strålande. Vi lyckades inte slå vårt personbästa (främst p.g.a. ett dubbelkommando i platsliggningen) men vi kammade hem 179,5 poäng vilket räckte till både 1:a pris och första placering på prispallen.

Protokoll med domarens kommentar, Vida Lydnadsklass 1, Östhammar BK
Det är inte varje dag man får kommentaren ”Det bästa jag har sett” som helhetsintryck, från domaren.

Men den största behållningen av dagens prestation var ändå domare Bengt Neteborns härliga kommentarer. Direkt efter vårt sista moment kom han fram och sa att han måste ta i hand. Han sa att Vida var duktig och typisk unghund men att han var främst imponerad av mig som förare. ?

”Under mina 30 år som domare har jag aldrig sett något liknande. Du lade inte en blick på din hund under alla momenten, du gick rakt och var väldigt tydlig. Det var en ära att se på.”

Och under prisutdelningen upprepade han detta som motivering till 1:a pris och 1:a placeringen och utdelade en varm kram. Och jag, jag var i ett rus av lycka, kunde inte riktigt smälta det fantastiska omdömet.

Vilket härligt avslut på en relativt kort resa med fem 1:a pris på lika många lydnadsprov, från oktober till december 2016.

LPI Beaworthy Vidia, 1:a pris, 1:a placering 179,5 poäng. Östhammar Brukshundklubb, 2016-12-26.