Beskrivning och test

Operakullens Funktionsbeskrivning i Kragstatorp

Sista söndagen i maj var det slutligen dags för Rivenfields funktionsbeskrivning av Operakullen i Kragstatorp utanför Norrtälje, som bjöd på klarblå himmel och strålande solsken hela dagen. Tio av Operakullens elva hundar deltog tillsammans med sina förare. Beskrivare Gunilla Lefwerth, testledare Mats Viker och funktionär Katarina Svaton gjorde ett strålande jobb under alla tio rundor, från tidiga morgonen till kvällning. Som uppfödare är det förstås spännande att följa varenda individ, se variationerna och få sig ett och annat skratt av hundarnas härliga reaktioner. Vi förare fick lägga alla kommandon, positioner osv. åt sidan och låta hundarna äga sin egen dag.

Glada, lyckliga och arbetsvilliga hundar!

Vanliga dummies, lätta, långa dummies, tunga dummies, dummies som måste jagas ikapp, uthållande tomsök, svåråtkomliga dummies, skott, vilt och så passivitet i olika omgångar. Intressant att upptäcka likheter och skillnader mellan individerna i deras spontana reaktioner och beteende. De fina orden ”Glada, lyckliga och arbetsvilliga hundar” sammanfattade en lång och trevlig beskrivningsdag!

Stort tack till alla deltagande hundar och förare i Operakullen. FB-R genomförd – check! ✅