UppfödningValpar

Första veckan – check! ✅

 

Tiden går fort när man har skoj!

Idag fyller Operakullen en vecka och även om det har varit ganska lugnt och harmoniskt i lådan har det ändå börjat hända en del. Man kan se med blotta ögat att de ökar stadigt i vikt varje dag, så vi väger dem faktiskt bara en gång i veckan. Men sen har de också börjat bli lite mer sjävständiga när de väl diat klart för stunden. Från att först ha legat och sovit ganska nära mamma har några börjat ligga för sig själv medan andra ligger i klunga i nåt hörn. Och mamma Chilli är fortfarande lika cool. När alla somnat smyger hon gärna iväg för att få lite egen tid. Och det kan behövas med elva små krävande krabater. Det putsas, städas och pysslas annars ganska noggrant.

Trängsel vid bordet?

Vi tittar till dem regelbundet förstås och kanske flyttar någon av de minsta rackarna till spenarna längst bak i bussen där mjölken är som fetast. Annars går det ganska bra för elva hungriga små monster att enas om de tio bordsplatserna. Det brukar alltid vara ett par som hellre sover en stund till och kommer till matbordet när de andra har ätit klart. 🙂

20180130_valparSover

En av de större tjejerna balanserade på en av rundstavarna och var på god väg över kanten häromdagen så vi fick lägga på ytterligare en pallkrage för att vara på den säkra sidan. Under kommande vecka kommer det bli mer liv i lattjolajbanlådan. Så spännande!

Ögonöppning och stapplande steg

 

Läs mer om Operakullen här

Anmäl intresse här