Uppfödning

Första veckan med Roskullen

Vilken härlig vecka vi haft där allt bara flyter på som det ska. Tyra mår kanonbra, det är knappt man märker på henne att hon valpade för en vecka sen. Ute är det fullt röj i hagen och inomhus vill hon såklart bara vara i valplådan. Hon tar hand om sina valpar som om hon aldrig gjort annat. Och hon vill helst vara ifred och sköta allt själv. Vi är bara inne en gång om dagen och väger valparna för att försäkra oss om att de får i sig mjölk. Förutom att alla var ganska jämna i vikt när de föddes har alla också ökat lika stadigt. Annars händer inte så mycket mer i lådan än att valparna äter hela sin vakna tid. Och när de sover drömmer, sprattlar och rycker de flitigt.

Vi har lyckats få till en bra temperatur i valprummet för de håller sig ofta nära varandra eller mamma, vilket vi vill eftersom det är en viktig start på deras sociala utveckling. Harmoni i lådan med mätta och belåtna valpar med en glad och lycklig morsa som älskar sina ungar. Kan inte bli bättre! ❤️