Uppfödning

Roskullens sista veckor på Lunda

Vi blickar tillbaka på en fantastisk vecka med kyliga, stjärnklara nätter, vackert frostiga morgnar och soliga dagar med klarblå himmel. Det fina vädret har bidragit till att Roskullen fått en massa tid utomhus och därmed en hel del miljöträning. Bland annat har vi varit nere vid stora dammen, ute på åkern, i hagen och i olika ekonomibyggnader. Lastpallar och gamla bildäck samt en bit plåt som blåste av ladan i stormen Malik i januari har fått fungera som underlagsobjekt att klättra och gå i. Och i de djupa hjulspåren efter grävaren ute på ängen finns det is som är spännande att gå på när det krasar. Vart vi än går hittar vi spännande saker och alla valpar tycker det är så kul att gå på upptäcksfärd.

När vi får vara ute så mycket blir det extra påtagligt att de egenskaper vi sett i valplådan och i valphagen förstärks och förtydligas. Sammanfattningsvis är det en väldigt jämn kull med tydlig framåtanda, stor nyfikenhet och en massa mod. Och så den där glimten i ögonen som gör det så himla underhållande att bara iaktta deras beteenden och upptåg.

Mellanmål och uppfostran

Bilderna är tagna mellan deras sjätte och sjunde vecka. Mamma Tyra låter inte längre valparna dia men som bilderna visar händer det ibland att hon tycker att de ska ha ett kort litet mellanmål. Tyra sköter det där så bra att vi inte behövt lägga oss i det. Hennes lek med valparna har blivit mer intensiv och hon passar på att sätta gränser och läxa upp när hon tycker det blir alltför stökigt.

Duktiga små apportörer

Hade jag bara varit snabbare med kameran hade jag lyckats fånga massor av naturligt apporterande i leken. De bär på allt som går att bära på och så visar de malligt upp sig med den där vackert stolta gången som bara en golden har. Kommer bli duktiga apportörer av de här valparna, precis som pappa Marley och mamma Tyra.

Sista veckan kvar nu! Slutspurt och planering för alla leveranser. ❤️