Uppfödning

En vecka kvar till valpning!

En liten uppdatering kanske vore på sin plats så här i väntans tider. 🙂 Chillis dräktighet har flutit på helt okomplicerat och magen, ja den växer för varje dag. Nu i åttonde veckan kan vi se tydligt att valparna flyttat sig nedåt och Chilli har börjat vagga när hon går. Fodergivan, nu fördelad på flera små måltider under dagen, har ökats med drygt 50 procent och den äter hon förstås med god aptit. Promenaderna har vi kvar, om än kortare och hon får styra hur snabbt och var hon vill gå. En mycket glad tjej som dessutom blev extra glad nu när snön kom – att få tumla runt och rulla sig i snö är nog det bästa som finns! 🙂 Fostren måste tycka att det är rena rama bergochdalbanan där inne. 😉

20180120_ChilliStårMedMage

Nu när det är en dryg vecka kvar till valpning har jag börjat ta tempen varje morgon och kväll bara för att hålla koll på stabiliteten i kroppstemperaturen. Valplådan är uppställd i Chillis rum och egentligen är allt klart. Nu är det bara valparna som ska vilja komma ut, för det är egentligen de som styr när det ska ske. Men de har som sagt en vecka kvar på sitt ”all inclusive hotell” och vill nog utnyttja den förmånen fullt ut… 🙂

Välkommen till världen, Operakullen!

 

Läs mer om kullen här

Skicka intresseanmälan