Uppfödning

Första veckan med Månkullen

Har det redan gått en vecka?! Det har gått galet fort sen valpningen i alla fall. Tiden verkligen flyger iväg och ändå försöker vi njuta av varje minut.

Mira mår fint och hon är som väntat en helt makalöst bra mamma. Hennes praktik som nanny för både opera- och musikalkullarna har nog haft en viss inverkan, men vi tycker nog att hon är en naturlig talang, även om hormonerna styr det mesta just nu.

Vi bäddar nytt och sanerar i valplådan varje dag men egentligen är det helt onödigt för Mira håller nästintill kliniskt rent och pysslar om sina små med stort engagemang. Hon håller verkligen koll på varenda individ och är superduktig på att hålla ihop sin lilla familj.

20190724_Mira_mankullen_diar

AC och kyldyna

Sammantaget har det varit väldigt lugnt och harmoniskt i lådan under den gångna veckan, trots värmeböljan som gav oss upp till 32°C vissa dagar. Vi fick dra in portabla AC:n i valprummet och småttingarna fick ligga på kyldyna – vilket snabbt blev en favoritplats – så de har haft det svalt och skönt.

Växer så det knakar

Alla diar duktigt och tillväxtkurvan pekar stabilt uppåt. Styrkan i benen är det heller inget fel på – redan efter ett par dagar fick vi bygga på med den andra pallkragen då flera av valparna hävt sig upp på rundstavarna och varit farligt nära kanten. Vi väger dem varannan dag första veckan, men annars försöker vi störa så lite som möjligt. Den här första tiden är Miras och vi bara njuter av att se hur lycklig hon är och hur fint det rullar på.