UppfödningValpar

Nötfärs, Flubenol & Gröna Lund

Under veckan som gått, den tredje för Musikalkullen, har vi börjat prova på lite munsbitar av nötkött med äggula. Det gick så smidigt att jag ganska tidigt lät färsblandningen ackompanjeras av stavmixat och blötlagt torrfoder och även det har gått som en dans. ? De har snabbt lärt sig slicka i sig maten och de första tänderna har brutit fram. God aptit som bara skriker mer och bra magar som inte protesterar mot allt det nya. Jätteskönt!

Mamma Nikki mår bra, hon peakar just nu med sin fodergiva och producerar som mest mjölk. Tanken med att låta valparna äta mer och mer vanligt foder är att så småningom få dem att dia mindre. Men än låter Nikki dem dia lika ofta som tidigare.

Nikki tar sig en välbehövlig paus från valperiet. ?

Avmaskning

Tredje veckan betyder också avmaskning av hela kullen i dagarna tre. Jag är riktigt nöjd med Flubenol. Inga protester och stabila magar. Dessutom är ju hela den här kullen väldigt lätthanterlig. De är med på det mesta.

Liv i luckan

Efter förra veckans ögonöppning kan de små liven nu också se ganska bra med sina ögon. Och hörselgångarna har öppnats helt. Det här med att de börjat se och höra varandra innebär i praktiken att de börjat känna igen och samverka med varandra, med mamma, de andra hundarna och med oss. Socialiseringen har rivstartat.

De har också börjat utveckla sina verbala färdigheter, gärna runt halv fyra på morgonen. ? Då finns det också ett par grabbar som väcker alla sina syskon och bygger om valplådan till ett enda nöjesfält. Ja, det låter som om alla åker bergochdalbana på Gröna Lund, där inne i valprummet! ? Kort sagt, det har blivit livligare i valplådan. Ett gäng äventyrare vars skådespel är så oerhört underhållande och lärorikt att studera.

Igår fyllde förresten pappa Sky 10 år! En fantastisk gentleman och supergo kille som vi skickar massor av kramar och tuggben till! NOJCH SEJCH Field Trial Winner Jacklaine’s Cornelius Sky. ❤️