UppfödningValpar

Nya perspektiv med två nya sinnen

Kilostrecket passerat

Vart tar alla dagar vägen? Det har gått i en rasande fart. Redan har två veckor passerat sen musikalkullen föddes och samtliga valpar mår kalasbra. Alla växer stadigt och kullen är ganska så jämn viktmässigt. Dag 11 hade de flesta passerat kilostrecket och samma dag började de första öppna ögonen och nu i slutet av vecka två har de börjat reagera på ljud. Så det är en tidigt utvecklad skock som på bara någon dag fått två nya sinnen. Och med dessa har de börjat upptäcka och kommunicera med varandra. Det slickas, nafsas och sugs på varandras öron och tassar. När de inte sover eller äter förstås. ?

Kloklippning och stapplande steg

Tvåveckorsdagen till ära blev det idag första kloklippningen med nagelklippare så mamma Nikki slipper besväras av de vassa klorna mot juvren. Vad mer har hänt? Just ja, de krälar inte längre utan har börjat ta de första stolpiga stegen. Dessutom kan de nu också backa och vända på ett smidigare sätt. Lite mer rörelse i valplådan med andra ord.

När Nikki inte vill ge di utan fokuserar på att städa och putsa i lådan så står hon upp och undviker att lägga sig ner. Nu har valparna räknat ut att de kan dia ändå genom att stå på bakbenen. ?

Tredje veckan som vi nu går in i blir det avvänjning och lite annat. Så spännande och kul! ?

Tredje veckan: Nötfärs, Flubenol och Gröna Lund