Uppfödning

Stort tack för Disneykullen, bästa Nikki!

Beaworthy Avery "Nikki", 6 years old. Mother of Rivenfield Musikalkullen and Rivenfield Disneykullen.

Hon måste vara en av världens bästa mammor – finaste Nikki, som just haft sin andra kull här hos oss på Rivenfield. Och precis som sist har hon slutfört sitt viktiga uppdrag med en glänsande guldkrona på huvudet.

Vilken drottning hon är! Majestätiskt överseende med det mesta, lugn, kärleksfull och omhändertagande och samtidigt lekfullt busig och lärande när valparna väl blivit mogna för det. Mycket av de moderliga egenskaperna styrs av hormoner och hos Nikki har de gått som klockan, bägge gångerna.

Minnesvärda händelser

Men Nikki har också utmärkt sig genom hennes vilja att hjälpa till. Som när vi tillsammans en mörk kväll skulle försöka hitta en valp som irrat bort sig i all nyfikenhet och Nikki hjälper mig att leta upp honom inne i lagerhäggen. ❤️. Eller varje gång alla åtta valpar ska in i valprummet efter att ha varit ute och Nikki far fram genom skånelängan med hela kullen i släptåg, hoppar in i valphagen där hon samlar ihop alla valparna, jag stänger igen stora grinden varpå Nikki hoppar ut genom vuxengrinden. Sen står hon bredvid mig och viftar nöjt på svansen, glad över att vi lyckades lura in dem den här gången också. Vilken vallhund! 😄
Eller när hon använder pinnar för att avleda valparna från att dia henne. Oerhört underhållande att följa hur hon lär ut att lek kan vara roligare än att äta. 😄 Ja, de minnesvärda händelserna är lika härliga som de är många.

Modiga, glada, trygga valpar

Disneykullen påminner väldigt mycket om Musikalkullen. Sociala och följsamma valpar som är mjuka och lättlärda. Samtidigt finns där en stark motor, självständighet och uthållighet som aldrig sviker. Förutom när av-knappen gör sig påmind och skapar lugn och harmoni i skocken. För de kan verkligen somna varsomhelst. Inne i mörka ladan eller medan skördetröskan bullrar förbi några meter från där vi slagit oss ner 😄. Tuffa, modiga, glada, trygga, nyfikna och alerta små blivande arbetare inom många olika områden. Det ska bli så spännande att följa dem allihop!

Ett stort tack till fantastiska Nikki för den här underbara resan! Och självklart också stort tack till bästa ägarna Richard och Anne samt Banjos matte Hanne som alla bidragit till att göra detta möjligt. ❤️

T & J