Tävling & prov

Mira tog 1:a pris i Working Test på Gålö

I helgen besökte vi Gålö i Stockholms skärgård där Goldenklubbens Working Test Hösten 2018 gick av stapeln. Startade gjorde ett 70-tal ekipage fördelade på Nkl, Ökl och Ekl och själva testet var uppdelat på fem olika stationer på ett ganska traditionellt vis. När vi kom på morgonen var det till vita frostlandskap så det var en lite kylig morgon. Kanske var det också på grund av den lite kallare årstiden som ingen vattenstation förekom på detta WT.

Hur gick det då? Jo, Miras allra första start på ett WT gick fint. Hon jobbar effektivt sina 16 månader till trots, men hon har å andra sidan alltid varit bra på att markera. Hon har också en otrolig fart och sån arbetsglädje att jag har svårt att låta bli att småle när hon skickas iväg på sina uppdrag, för hon gör det med mycket spänst och passion. Jag har lätt att förstå att många som ser henne arbeta smälter lite. Hon fick i alla fall många fina komplimanger från både provledare, domare och funktionärer. Det blev höga poäng på nästan alla stationer förutom den på öppet fält där hon först missbedömde avståndet men som hon korrigerade ganska snabbt. Där blev det några minuspoäng. Men som sagt, i övrigt lysande prestation från en ung liten dam som tycker att apportering och samarbete är det roligaste som finns! ❤️

1:a pris med 86 poäng

I slutet av dagen tilldelades Mira 1:a pris med 86 poäng, hamnade på en 7:e plats och blev 4:e bästa Golden. I topp 10 fanns förutom Mira, ytterligare tre 1-åringar födda 2017. ?? Strålande jobbat av så många hundar!

Resultatlista Working Test Gålö 2018

Gålös vackra natur lockade till en liten fotosession efter working testet. Syster Vida som nyligen tog 1:an i Jaktprov Öppen klass, följde med som stöd. ?