RäddningshundTävling & prov

Mira blev godkänd på Certifikatprov Räddningshund i Skövde

J TJH (Rh) Beaworthy Mira La Luna, certifierad tjänstehund räddning.
J TJH (Rh) Beaworthy Mira La Luna of Rivenfield

En otrolig utvecklingsresa

Protokoll Certifikatprov Räddningshund – Mira
Protokoll Certifikatprov Räddningshund – Mira

Helgen har minst sagt gått i räddningens tecken. I dag söndag var det nämligen dags för Miras och mitt Certifikatprov Räddningshund på Skanska Industrial i Skövde. Provet flöt på väldigt fint och jag är supernöjd med prestationerna från oss båda två. Mira var riktigt följsam, lyssnade på pipan, följde mina dirigeringar som hon brukar, och jobbade i övrigt självständigt i ett högt och effektivt tempo. Hon var noggrann kring alla legor och markerade så nära hon kunde komma, vilket jag är så nöjd med.

Blickar jag tillbaka på det senaste halvåret har vi gjort en otrolig utvecklingsresa. Våra brister från Delprov 2 i höstas var idag helt borta. Och när det gäller min taktik är jag väldigt nöjd med den plan jag hade för såväl ytsöket som ruinsöket och att vi följde den så bra. Jag skickade ut henne i den riktning och ordning som jag trodde Mira skulle arbeta bäst i, i förhållande till vinden som låg på runt 6-7 m/s. För övrigt kände jag mig avslappnad och lugn och med fokus att oavsett hur det går ska vi ha roligt. Och Mira var som alltid med på noterna. 😄

”Mycket bra ekipage!”

Hon hittade alla tio figuranterna, snabbt och effektivt samt hade perfekta markeringar och snygga påvis. Godkänd på samtliga punkter av bägge domarna, inga anmärkningar och med sammanfattande kommentaren ”mycket bra ekipage!”. Fantastiskt roligt att att få den bedömningen efter allt arbete vi lagt ner för att komma hit. Övning ger färdighet, det har vi kvitto på nu.

Så! Nu, nästan ett år senare än planerat p g a pandemin, kan Mira äntligen titulera sig J TJH (Rh) Beaworthy Mira La Luna of Rivenfield! 😀

Ett enormt tack till mina instruktörer Peter Norén och Sofie Löfmarck och även till Petra Geistrand som välkomnat mig till Skåne-gänget, alla kursare och alla andra RH-eldsjälar runtom i landet som stöttat, väglett, hjälpt, rådgivit, figgat, inspirerat, skrattat, peppat och pushat genom åren.

Nu ska vi fira! 🥂🍾

Läs även

Godkänd på lämplighetstestet (LT)

Mira blev godkänd på RH Delprov 1 (DP1)

Och godkänd på RH Delprov 2 (DP2)

Några bilder från vår resa