RäddningshundTävling & prov

Reflektioner från ett hotellrum

Lördag kväll och vi laddar på hotellrummet på Hotell Skövde inför morgondagens RH-certifikatprov med Mira. Reflekterar över den resa vi har gjort. Den två och ett halvt år långa som nu börjar närma sig sitt slut, vilket är helt ofattbart. Utbildningen har fått pausa så långa perioder på grund av pandemin att den blev utdragen ett helt år. Men den extra tid vi fått har också gett oss möjligheter att jobba på våra akilleshälar så lite har vi vunnit på det. Egentligen känns det helt fantastiskt bara att ha tagit sig hit, att imorgon få gå upp på certprov. Det är inte alla förunnat. Jag tänker främst på de kursare som fått lämna utbildningen, ofta orsakat av pandemins restriktioner, kursens pauser, ovissheten i kursens vara eller icke vara och svårigheterna med att få träningen att gå ihop med vardag och jobb.

Imorgon är Mira och jag det enda ekipaget som går upp från Stockholmsdistriktet. De andra ska av olika skäl göra provet vid senare tillfällen. Jag borde vara nervös men känner mig helt lugn. Mina instruktörer Peter och Soffan är med som stöd och så är ”mina” härliga figuranter Peter och Ulrika med från Skåne, fantastiska människor som ställer upp i ur och skur.

Imorgon är det upp till bevis, Mira. Tacksam för att jag fått göra den här resa tillsammans med just dig. Vi ska gå in och göra vårt allra bästa men framförallt ska vi ha kul! ❤️🦮⛑

God natt! 🌙