Uppfödning

Stort tack, älskade Tyra

Rivenfield Elle "Tyra"
Rivenfield Elle

Det är nåt alldeles speciellt med en tik som man själv fött upp, valt ut för avel och som sen hälsomässigt, mentalt och funktionellt håller hela vägen. Alla tester, undersökningar, beskrivningar, träningar och kanske prov och tävlingar som till slut ger den samlade bilden. Ja, det är mycket som ska klaffa på vägen. Och inte minst vill vi ju såklart att tiken ska vara sympatisk. En sån som Tyra!

Tyra har verkligen avslutat sitt avelsuppdrag med guldstjärna i kanten. Vilken supermamma hon har varit, från valpningen till sista timmarna med valparna. Städat så fint, tvättat varenda valp så passionerat, pysslat om med stort hjärta, vaktat och gett di. Och så de senaste veckornas viktiga uppfostran som gjort valparna till de trygga och lyhörda individer de är, vilket nu valpköparna också vittnar om. Tyra har varit lysande på att sätta gränser och har inte varit ett dugg överbeskyddande utan uppmuntrat alla valpar till självständighet genom lek, spontanitet och nyfikenhet och ändå har hon alltid haft ett vakande öga på dem. Sammantaget har hon präglat och uppfostrat sina valpar på ett imponerande sätt vilket verkligen värmer ett uppfödarhjärta.

Bilen rullade precis ut från Lundas innergård och är nu på väg upp mot Stockholm. I bilen sitter Tyra som ska hem till sin ägare i Åkersberga. Morgonen har ägnats åt att först ta farväl av de valpar som flyttar i helgen. Först frukost tillsammans och sen lek och kort promenad med valpar i släptåg ute på ängarna. Sen har Tyra fått köra lite apportering samt lek och bus med de andra vuxna i hagen. Nu sover hon nog gott på vägen upp. 

Stort tack till dig, Tyra! Vi och flocken kommer att sakna dig!

T & J