UppfödningValpar

Dags för avfärd mot nya äventyr!

  • Rivenfield Lamar
  • Rivenfield Hamilton
  • Rivenfield Elle
  • Rivenfield Donna
  • Rivenfield Angel
  • Rivenfield Aladdin
  • Rivenfield Lafayette
  • Rivenfield Fiyero

Är det inte jobbigt att skiljas från valparna?

Det är kanske den vanligaste frågan jag får i leveranstider och det är faktiskt lite småkomiskt för visst har jag fäst mig vid alla de underbara valparna. Och de är ju så bedårande söta och roliga att studera och leka med. Men när det har gått åtta veckor är jag också ganska ”valpmätt”. Jag kommer definitivt att sakna kullen och framförallt individerna i den.

Sen tänker jag också att det är ju nu resan börjar på allvar. För att uttrycka mig metaforiskt har vi här hemma skrivit det första kapitlet i varje valps lilla livsbok och nu är det dags för de nya familjerna att ta vid och tillsammans med sina valpar skapa nya kapitel. Vid åtta veckor är dessutom valparna som mest mottagliga för nya intryck och de är så redo att komma ut i världen att det vore direkt hämmande att hålla kvar dem.

Som uppfödare vill jag vid det här laget känna att jag har gjort allt jag har kunnat och mer därtill för att ge de här valparna de bästa förutsättningarna för en lycklig tillvaro i många, många år framöver.

Leveransbadet

Det traditionella badet innan leverans är alltid lite extra kul att fota. Vattnet i träsket och i sjön är bra mycket roligare än det i handfatet, men vill man vara fin inför hämtningarna så får man lida pin, en kort liten stund. Men som sagt, det är en mycket lätthanterlig och trygg kull som finner sig i det mesta. Även schamponering. 😄

Nikki

Mamma Nikki flyttar hem

Ser tillbaka på en fantastisk resa vi har gjort tillsammans, jag och Nikki sen hon kom till oss i slutet av oktober. Alla tester, prov och beskrivningar som gav så bra resultat och banade väg för äventyret. Inte minst den 200 mil långa parningsresan till Musikalkullens pappa Sky, i Bergen. Det har varit vältajmat på ett nästan mirakulöst sätt, från början till slut. Nikki har gradvis vuxit in i rollen och blivit en riktig supermamma till ett gäng fantastiska valpar. Mammans roll är ju den viktigaste av alla, det är hon som präglar sina valpar mest och det har Nikki verkligen gjort med guldstjärna i kanten. ⭐️

Ikväll flyttar Nikki hem efter 4,5 månader hos oss. Det kommer att kännas tomt utan henne i sängen om nätterna. ❤️ Men vi ses ju på kommande valp- och kennelträffar ganska snart. Stort tack till Richard och Anne för fint samarbete och för att vi fick möjlighet att låna fina Nikki.

Och största tack till Nikki! ❤️

”Farewell… my brave hobbits. My work is now finished.”

Gandalf, Lord of The Rings av J.R.R Tolkien