UppfödningValpar

Sista veckan med Musikalkullen!

Vi blickar tillbaka på en fantastisk och händelserik sista vecka med Musikalkullen. Vi har fokuserat på fortsatt miljöträning och det har av rent praktiska skäl blivit mest utomhusaktiviteter. Och den här kullen älskar ju att vara utomhus. Det finns så mycket att upptäcka där ute. Alla promenerande sällskap som passerat och stannat till för att hälsa på valparna – perfekt träning. Cyklar och moppar är skoj, dom springer vi gärna efter. Och så har det varit extra spännande att ligga och lura på varandra under våra bilar. Tokigt!

Tur till landet

I veckan har vi biltränat lite längre sträcka, nämligen till landet, en tripp på ca 35 minuter. Där har vi varit på upptäcksfärd, varit ute i träsket, på fältet, i skogen, nere på stranden och plaskat vid Mälaren och bara myst i det fina, milda vädret. Mycket bus bland stockar, ris och sten, och alltsammans intaget med mycket nyfikenhet och stort intresse. Passade även på att ta fram systemkameran. Några bra bilder blev det men det krävs tid och tålamod. Det vet nog alla som försökt fota valpar… 😄

Utvärdering av de första åtta veckorna

Musikalkullen har som jag tidigare nämnt varit väldigt jämn, både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Det är såklart alldeles för tidigt att göra en utvärdering men nog ser man tydliga grundegenskaper som ska finnas där. Det alla har gemensamt är att de är modiga, trygga, intelligenta och lättlärda. Mindre ”bitiga” än vad valpar generellt är, de är väldigt sociala, följsamma, nyfikna och gillar närhet. Nu när valparna fyller åtta veckor kommer de på inkallningar, både i flock och var och en för sig, rullar man iväg en boll hämtar de och kommer tillbaka bärandes på den. Att gå i skogen, ner till stranden, runt huset är som en enda Följa John-lek. Dom är så redo för nästa steg i sin sociala utveckling, nämligen att få komma till sina nya hem!

Besiktigade, chippade, vaccinerade och redo för leverans

I fredags var Hubert hos oss och besiktigade, mikrochippade och vaccinerade hela kullen, vilket gick kanonbra! Valparna är lätta att hantera och chippningsnålen som ju brukar kännas lite var ingen match alls. Speciellt inte om det vankas Kavli Räkost samtidigt. ? Jag är väldigt nöjd med hur lätt de tar till sig nya situationer, främmande människor och saker.

Valparnas ”survival kits” är packade och klara och vi är redo för dagens leveranser. Idag flyttar halva kullen och några till flyttar imorgon. Det är nu det börjar! ❤️