Uppfödning

Sista veckan med Shakespearekullen

Rivenfield Fiyero, Rivenfield Titania och Shakespearekullen.
Rivenfield Fiyero, Rivenfield Titania och Shakespearekullen på Lunda Gård.

Det är väl vid den här tidpunkten, när det återstår en vecka till leverans, som jag brukar inse att tiden flugit iväg snabbare än jag hunnit fatta. Senaste två veckorna har vi fokuserat på att göra oss hemmastadda här på Lunda och det har gått över förväntan. Alla valparna är framåt, spontana, nyfikna, modiga, trygga och till och med följsamma. Och såklart sociala och väldigt förtjusta i människor. En rakt igenom superhärlig kull där alla växer som individer för var dag som går.

Miljöaktiviteter sista veckan

Idag var det invägning igen och alla ligger nu över 4 kg, den största hanen på 4,5 kg. Sista avmaskningen fick vi också överstökad med viss protest och möda. De äter nu till största delen fast föda fast mamma Nova gärna ger dem di lite då och då. Det är en väldigt mogen kull som egentligen är redo för sina nya hem redan nu. Men vi har ju en sista vecka kvar och den ska vi försöka fylla med miljöaktiviteter, bl.a. en utflykt till havet.

Fiyero kliver fram

Mamma Nova har släppt ansvaret allt mer och nu överraskar Fiyero genom att tydligt kliva fram i sin papparoll. Han är både lekfull och fostrande i en komisk kombination och har också fått Nova att inse att hon faktiskt kan leka med sina valpar, att hon inte bara behöver vara en mjölkbar. 😄 Vad som skiljer sig från våra tidigare kullar är att vi har pappan i flocken och att våra andra tikar då inte tycker att de behöver vara nannies. Å andra sidan har Nova varit en sån praktmorsa att någon nanny knappt behövts förrän nu när Fippe tar vid.

Nu kör vi sista akten med våra härliga shakespearianer! ❤️