Uppfödning

Fyra veckor och världen har blivit lite större

Rivenfield Donna aka "Kira" med sina valpar i Glasskullen.

Tiden bara flyger iväg som vanligt och det blir extra påtagligt när vi nu är halvvägs till leverans. Glasskullen har nu flyttat till hagen och eftersom vädret tillåter har vi börjat ägna en hel del tid ute på innergårdens terrass dit husse också har flyttat sin arbetsplats. Och oj vad de njuter av att ligga i skuggan, andas frisk lantluft och känna den sköna brisen i pälsen. Med sol och 14 grader i skuggan känns det som försommaren redan är här. 🌴☀️

Förra veckan gick vi över till mixat torrfoder med äggula och olika proteiner och de fullkomligt älskar sin mat. Vi har precis börjat med gemensam valpskål och introducerat pipan, grunden till inkallningen. Kira har fattat att matvraken får mat på annat håll och har börjat stänga mjölkbaren allt tidigare när de är hungriga. Känns som det kommer bli en tidig och smidig övergång till att helt äta fast föda.

Det är än så länge en enhetlig kull personlighetsmässigt. Alla är trygga, framåt, busiga och lekfulla. Socialiserar fint med varandra, med mamma och är extra nyfikna på människor, speciellt nya dofter och bekantskaper. Upptäckarglädjen är det inget fel på heller. För varje dag växer världen och blir allt större.