UppfödningValpar

Dags att släppa taget ❤️

En minst sagt lärorik resa börjar närma sig sitt slut och elva fantastiska stjärnor ska lämna sitt bo och få pröva sina vingar i sina nya hem. Många frågar om det är svårt att släppa taget. Ja, att skiljas från de här ljuvliga individerna, absolut, men från kullen… Det har trots allt virvlat runt elva valpar här i vår hage, i vårt hem och på vår tomt. Det tar på krafterna att finnas där för varje individ och ge dem allihop den bästa tänkbara starten i livet. Vi har verkligen ansträngt oss och gett allt och lite till, men nu är det dags för de nya hemmen att ta över. Vi kan inte ge dem mer just nu. Jag försöker se det omvänt, att det är nu det roliga börjar. De riktiga resorna som varje valp nu påbörjar, ska bli så spännande att följa. ❤

Miljöträningen på topp

Senaste veckan har vi spenderat ännu mer tid ute i trädgården, i skogen och gått korta promenader nära trafik och folk i rörelse. Koppelträning har gått bra och likaså små enkla och kravlösa inkallnings- och apporteringsövningar. Det vi märker som gemensam nämnare för hela den här kullen är hur oerhört trygga alla är i sig själva. Och självklart nyfikna, allt ska undersökas och allt är superkul! Ändå håller vi ihop, våra turer i trädgården och minipromenader i skogen är nog en rolig syn – man känner sig som ankmamman med alla ungar som svans. 🙂

20180322_hubert

Smidig besiktning, chippning och vaccinering

Igår på åttaveckorsdagen var det dags för valpbesiktning av veterinär Hubert på Kungsängens Veterinärklinik. Alla elva valpar gick igenom besiktningen utan anmärkning. Vaccinationen och chipmärkningen gick också den väldigt smidigt. Alla hade fullt upp med att tugga på foderkulorna de hade fått och märkte knappt injektionen av chipet. ”Starka och friska valpar! Det märks att de fått mycket kärlek från er”, sa Hubert. Det värmer en uppfödares hjärta! ?

Startkiten

Nu är också alla startkiten med giveaways färdigpackade med valpfoder från Magnusson Petfood, retrieverkoppel och fällar från Eurogroom, leksaker, dummies, visselpipor, fällar, filtar, termometrar, tävlingspärmar och massa lektyr om valpens första tid i hemmet! Mamma Chilli och mostrarna Vida och Mira har hjälpt till att lägga rätt saker i rätt kasse och bag. Nu är vi redo för dagens leveranser!

IMG_2341

Det ska bli så roligt att få återse alla sällskap i helgen och de kommande dagarna för leverans! En del av er var här för ganska många veckor sen och ni alla längtar säkert massor efter er nya familjemedlem och arbetskamrat.

Både vi, mamma Chilli, nanny Mira och alla andra i den här flocken är redo att, med mycket kärlek, lämna över stafettpinnen till er. ❤

Thomas

Bubbelbad med Operakullen
714853-200