UppfödningValpar

Nedräkningen kan börja!

Sensommaren har bjudit på fantastiskt fina dagar och Månkullen har bott ute i sin utomhushage från tidig morgon till sen kväll. Nu har alla valparna fått träffa sina blivande familjer vilket har föregåtts av ett gediget arbete att koppla rätt individ till rätt hem. Vi är väldigt nöjda med matchningarna. Nedräkningen kan börja.

Öppet hus

I helgen fick Månkullen effektiv social träning med ”främmande människor” inbjudna till öppet hus. Vänner och några tidigare valpköpare kom på bullkalas och Jonas hade bagarmössan på! Vem kan motstå valpar och nygräddade bullar? 😄 Det är så härligt att se valparnas spontana sätt att kommunicera och socialisera med alla. En trygg, kavat och glad liten kull. Tack, alla som kom och bidrog till träningen.

Upptäckarglädje

Några gånger om dagen går vi på spännande upptäcksfärd på vår tomt, vi hittar alltid nåt att bära i munnen och föremålsintresset finns definitivt där. Då får vi även chans att öva inkallning med pipa i samband med mat och den signalen börjar befästa sig nu.

Mira och delar av Månkullen

I helgen kommer vi börja gå upp till skogsdungen och sen ta en kort biltur till stranden för att stifta djupare bekantskap med vatten. Aktivitetslistan är ganska lång och vi prickar av något varje dag, men det känns ändå behändigt när kullen är lite mindre. Vi får mycket kvalitetstid med alla!