Uppfödning

Kan man vara stolt, tacksam och vemodig på samma gång?

Åtta veckor med Jazzkullen har gått oerhört snabbt. Det kan bero på att Leia varit en riktig supermorsa och velat sköta allt själv, precis som det ska vara. Hon har beskyddat och pysslat om sina valpar så kärleksfullt och skött nästan all hygien. Ja, de första tre första veckorna var det nästan så vi knappt märkte att vi hade valpar i huset.

När personligheterna växte fram fick vi lära känna glada, egensinniga och spralliga R. Sarah Vaughan, sociale, lugne och lyhörde R. Chet Baker, energifyllda, mjuka och nobla R. Nina Simone och kraftfulla, följsamma och självsäkra R. Billie Holiday. Så jämna men ändå så härligt unika i mentalitet och beteende. Ett glatt litet gäng som med stor nyfikenhet och lekfullhet följt med på alla små strapatser.

Vi känner vemod för att ta farväl av den här kullen som varit så ljuvlig. Men vi känner också stor tacksamhet för att vi hittat så fina hem där valparna kommer att trivas och fortsätta utvecklas. Sist men inte minst är vi oerhört stolta över att ha förverkligat den här genetiskt unika kombinationen mellan Leia och Wilsson.

Imorgon flyttar tre av dessa härliga valpar hemifrån för att pröva sina vingar ute i vida världen. En av tikarna stannar hos oss. Nu är de så redo för nya utmaningar och äventyr som ska bli så spännande att följa.

J & T