UppfödningValpar

Personligheter växer fram

Vi lägger femte veckan bakom oss och går in på den sjätte. Känns faktiskt lite som att nedräkningen har börjat när bara tre veckor återstår av Musikalkullens tid här hos oss. Samtidigt är det hur mycket som helst som ska tryckas in på agendan. Personligheterna har börjat växa fram, hos några tydligare än hos andra. En del utvecklas tidigt medan andra är lite mer ”late bloomers”. Oavsett är det lika spännande att följa varje individs utvecklingsfaser.

Fiyero somnar på vågen
Fiyero somnar på vågen

Invägning

Invägningen visar att hanarna idag väger runt 3 kg, och tikarna har passerat 2,6 kg. Alla har en jämnt stigande kurva i viktökningen, i genomsnitt runt 25-30% ökning i veckan sedan de föddes, och aptiten är det verkligen inget fel på. Mamma Nikki ger nu di allt mer sällan, antagligen för att hon inte tycker att det är så skoj att bli omkullvält av åtta valpar – de väger ju trots allt mer än mamma tillsammans, och med dom vassa gaddarna. 😄 Annars är avvänjningen så gott som fullbordad och valparna är väldigt nöjda med sin fasta föda. Att dia är inte längre en nödvändighet utan mer en social stund med mamma.

Fortsatt miljöträning i hemmiljön

Alla valparna har nu undersökt varenda skrymsle och vrå i huset. I början av veckan på ett försiktigt nyfiket sätt, och mot slutet av veckan har de farit runt som små spontana virvelvindar. De älskar att springa så när de får gå på upptäcksfärd, oftast två och två, är det massor av fart. De uppmärksammar hushållets alla ljud men verkar inte bry sig om dem speciellt mycket. Dammsugare, centrifug och slammer i köket är redan en del av deras vardag.

Det är ett socialt litet gäng som älskar att få besök och att få umgås med alla, både kända och främmande människor, stora som små. Det är lite komiskt att de känner sig hemma och kan somna i vilken famn som helst. Trygga små musikalare! ❤️

Trötta valpar efter alla aktiviteter
Trötta valpar efter alla aktiviteter

Kommande vecka kommer plusgraderna och då passar det bra att vidga världen genom att börja bege oss utomhus. Aktivitetsplanen är fullproppad och vi har massor att försöka hinna med den sista tiden.