UppfödningValpar

Uteserveringen har öppnat

Solen har tittat fram titt som tätt och plusgraderna har smält bort all snö på bara några dagar. Perfekt tajmat med valparnas första miljöträning utomhus. I grupper om fyra har de fått upptäcka världen innanför inhägnaden tillsammans med mamma, och det med stor nyfikenhet. Att bära runt på mossa, kottar och tallkvistar hör till de nya intressena och de gör det med sån stolthet. Lek och bus i ljungen är en annan favoritsyssla och att leka kurragömma och kull mellan våra stenbumlingar på tomten.

Elle i ljungen

Ibland har maten serverats utomhus när de som minst anat det och dessutom varit en bit bort. Pipan associerar de redan med mat men nu ville jag testa dem i den nya miljön och på avstånd. Först irrade alla runt och undrade varifrån signalen kom, sen kom de på det en efter en, sprang till mig och började äta. En kul liten utmaning för dem. Sen har vi även varit på kort promenad, två och två tillsammans med mamma uppe i skogsdungen. Där har isen och snön legat kvar ett tag vilket var toppen så att de fick leka runt i den också.

Största förändringen under sjätte veckan är väl att Nikki har förvandlats från omsorgsfull mjölkmaskin till lekfull kompis på bara några dagar. Hormonerna har styrt om så att det nu är morsan som drar igång valparna istället för tvärtom. Jättekul att se hur hon med alla medel försöker få valparna att intressera sig mer för lek och det hon håller i munnen, än för hennes spenar. Och fattar de inte vinken blir det en bestämd tillsägning.