Uppfödning

Våren har kommit till Lunda!

Våren har kommit till Söderslätt sen två veckor tillbaka och dagarna blir allt längre. Just nu står Lunda i full blom då vintergäcken och snödropparna slagit ut i stor skala. Roskullen vill inte vara sämre utan njuter fullt ut av trädgården sen några dagar tillbaka. Det har blivit tillräckligt varmt för att vara ute längre stunder när solen skiner.

Humor, glädje, nyfikenhet och framåtanda

Även valparnas personligheter blommar ut och vi försöker lära känna varje unik individ. Sammantaget är det en riktigt rolig kull med mycket humor, glädje, nyfikenhet och framåtanda. Svansarna går i ett när de hittat en spännande människa att utforska och socialisera med. Kullen börjar nu närma sig sex veckor, äter fast föda sedan länge och har flyttat ut i valphagen. Nu när de klarar sig rätt bra utan mamma längre stunder är det vanligt att mamman släpper på ansvaret men Tyra gör fortfarande ett superfint jobb. Städar, visiterar, håller ett vakande öga, leder och försvarar. Nu när vi kommit ut i trädgården har hon också blivit guide och är mån om att visa valparna runt och att alla hänger med på hennes visningar. Det är en ljuvlig tid att följa den här goa familjen.

Upptäckarglädje och viloläge

Och så har vi den där berömda på- och av-knappen som många efterfrågar. Man vill ha många hästkrafter under huven men självklart även kunna stänga av motorn när den inte behövs. I den här kullen är knappen kanske extra tydlig. Ena stunden kan det vara full kalabalik i valprummet, som en action scen i Pirates of the Caribbean, som jag brukar säga. I nästa, är det knäpptyst och alla har krupit in och sover i sina vrår. Igår när vi kom in från en timme i trädgården blev det omedelbart ”off-läge”. Uppenbarligen många nya intryck som behövde smältas och batterier laddas.

Kommande vecka blir det bland annat utflykt till stora hagen och vi hoppas såklart på fler soliga och milda dagar fram till leverans.