HundarUppfödning

Nikkis parningsresa till Sky i Bergen

I torsdags vid lunchtid fick jag resultatet från Nikkis progesterontest som vi gjorde på Bagis bara ett par timmar tidigare. Resultatet visade på förmodad ägglossning precis innan helgen och därför planerade jag in en parning på söndag.  Så vi packade bilen och igår fredag gav vi oss ut på E18 mot Oslo. Dags för en dejt med Sky i Bergen, drygt 100 mil bort. Och Lill-Isa är förstås med som resesällskap och kammarjungfru åt Nikki. ?

Nikki & Isa på väg till Bergen

 

Hardangervidda i vinterskrud

Efter övernattning i Oslo körde vi imorse vidare upp mot fjällen. Temperaturen kröp snabbt ner en bit under nollstrecket och på NRK varnade de för snöstorm. ? By efter by med tomma hytter, mäktiga vidder, dramatiska berg och dalar. Vackra Norge levererade som vanligt. Men så kom vi för första gången till Hardangervidda – som jag velat åka hit! Fjäll och vinterlandskap i mil efter mil – tack och lov för det tidiga vinterdäcksbytet och 4-hjulsdrift!  Innan vi lämnade Hardangervidda och begav oss ner mot Bergen kunde jag inte låta bli att stanna till en stund och ”gå på minitur” med Nikki och Isa. ❄️

Hela resan har hittills gått bra och vi har gjort oss hemmastadda här i Bergen. Temperatur på 10°C och ljumma vindar gör att staden känns närmast exotisk efter att ha varit uppe i fjällen. Imorgon blir det dejt med Sky. ❤️