UppfödningValpar

Öppet hus, biltur och Följa John

Den sjunde veckan som vi nu lämnar bakom oss, har vi äntligen bestämt och meddelat alla förväntansfulla ägare vilka valpar som ska till vilket hem. Det har varit en rejäl utmaning denna gång eftersom kullen varit så väldigt jämn. Till utseendet, ja, men framför allt i personligheterna. Jag har studerat, analyserat och pusslat. Ibland har jag studerat hur personligheter tar sig olika uttryck i sällskap med olika individer och i olika miljöer. Det har verkligen varit kul att upptäcka allas sidor. Men det var värt slitet – vi vet att det kommer att bli perfekt match! ❤️

Bil & Bur

Miljöträningen har utökats med att matgivan har serverats i transportbur för att få valparna att självmant gå in i den. Det har inte varit några som helst problem. Efter nån halvtimmes lek utomhus fick de somna i buren som placerats i bilen. Vi gled runt några kvarter, några vaknade till men somnade snabbt om. Vidare har vi fortsatt gå på upptäcksfärd i skogen, små korta promenader tillammans med mamma. Vi har varit ute varje dag eftersom vädret varit så milt. Verkligen bra tajmat.

Öppet hus

Flera av våra tidigare valpköpare började fråga om när de skulle få komma och träffa Musikalkullen. Med hänsyn till vårt tajta schema tänkte vi att vi bjuder in alla samtidigt till Öppet hus! Samtidigt skulle Musikalkullen få uppleva en härlig blandning av, för dem, främmande människor. Win-win! Huset fylldes och det blev så lyckat och uppskattat att vi gärna gör om det i framtiden. Vem vill inte gosa med valpar och äta nygräddade kanelbullar? Valparna älskade i alla fall all uppmärksamhet och kärlek! ❤️

Den smaskiga avmaskningskuren

Andra och sista Flubenol-kuren är nu till ända. Det gick smidigt och problemfritt precis som förra gången. Valparna verkar tycka att det smakar gott för de vill bara ha mer. 😄 Lite synd att givan måste begränsas till kroppsvikten då… Och apropå vikt, nu börjar några närma sig 5 kg. Det är en hisnande fart på tillväxten.

Ja, vi vill följa med!!

Inkallningarna utomhus sitter som en smäck nu och det är tack vare att pipan använts vid alla måltider och ”godisregn”. Signalen är starkt kopplad med något positivt, ända sen de började höra för någon dryg månad sen. Annars är det mycket ”Följa John” – vart jag än går eller springer på tomten ska de följa med. Allt jag tar mig för är spännande och om de kan vill de gärna härma det jag gör. Fantastisk kontakt. ”Do as I do”-metoden (som en av hundarna från förra kullen pysslar med) tror jag kan passa väldigt bra på den här kullen. Just ja, de flesta verkar föredra att sköta sin toalett när de är ute. Är de extra skälliga vet man att de vill ut. Får hoppas att lite av det beteendet följer med till de nya hemmen.

Nu har mamma Nikki helt vant av från diandet vilket är superskönt för henne. Skulle en valp försöka komma åt nån spene säger hon skarpt till och plockar upp en pinne som de kan leka med istället. ”Ska vi leka?! Kom igen, det är skitkul!” 😄 Nu sprudlar energin hos Nikki och det är så härligt att se!