Valpar

Kira och hennes valpar på Lunda Gård

Rivenfield Donna aka Kira med sina två valpar Pommery och Collet.

Upptäckter och äventyr

Kiras två valpar, Pommery och Collet, ur Champagnekullen, är nu 6 veckor gamla och lever i en spännande värld av upptäckter och äventyr. De har spenderat mycket tid utomhus på sistone. Utforskat ladan, lekt med gamla bildäck och undersökt mullvadarnas mystiska jordhögar i körsbärsdalen. I de nya hundgårdarna har valparna haft roligt med att springa och leka kull mellan armeringsnäten, trots växlande väder med regn, snö och blåst.

Deras socialisering med resten av flocken har varit viktig. Morbröderna Fippe och Nemo är populära lekkamrater, och halvbrorsan Dobby spelar rollen som en tålmodig nanny. Även vår grand danois Leia visar stor omsorg om valparna, särskilt när de vandrar för långt från flocken. Våra övriga tikar håller sig medvetet i bakgrunden i hopp om att slippa stökiga valpar. 😄

Kira – en strålande mamma

Kira fortsätter att imponera som mamma även denna gång. Nu när de äter fast föda och inte längre behöver di har Kira på ett kreativt sätt börjat distrahera dem från amningen genom lek. Hennes energi och lust att busa med valparna verkar outsinlig. Snabb och explosiv som hon är, är det beundransvärt att hon ändå är så mjuk och inkännande i leken.

En annan sak som imponerat är valparnas renlighet. De lärde sig supersnabbt att göra sina behov utomhus och använder vid behov en bricka med konstgräs att kissa på i valphagen. Självklart är de inte rumsrena än men deras fantastiska anpassningsförmåga är ganska unik.

Med bara två veckor kvar tills valparna ska flytta till sina nya hem, ser vi fram emot att få fira jul och nyår med dessa små guldklimpar i flockens hjärta. Deras närvaro har gjort Lunda Gård till en plats fylld av glädje – och en påminnelse om livets små underverk.

Önskar er alla en mysig tredje advent! 🕯️🕯️🕯️