Evenemang

God Jul och Gott Nytt År önskar Rivenfield

Rivenfield Merry Christmas, God Jul 2023

Det är med stor glädje och stolthet som vi summerar ännu ett år fyllt av spännande händelser och äventyr här på Kennel Rivenfield. Vi är tacksamma för att ni har följt med oss genom året, och vi vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett strålande Gott Nytt År! Detta inlägg markerar årets sista på rivenfield.se, och vi ser fram emot vad framtiden har att erbjuda.

Hos oss i Grönby utanför Anderslöv i Skåne har vår hundfamilj utvecklats under året. Våra älskade hundar Mira, Leia, Isa, Fiyero, Miranda, Dobby och Nemo har varit med oss i nästan alla äventyr.

En av våra stoltheter under 2023 är Mira, som har genomfört sitt andra år som räddningshund och klarat årets funktionskontroll med bravur. Tillsammans med Mira deltog vi i NUSAM 2023, en viktig samövning mellan NUSAR och andra aktörer inom Totalförsvaret. Vi har även haft möjlighet att delta i en omfattande katastrofövning i Skövde, där vi fick ovärderliga insikter om hur vi kan förbereda oss för att möta hot mot vårt land.

Under året öppnades våra hjärtan och vårt hem för två omplaceringar, Bella och Mini, som nu har funnit sina nya hem och trivs perfekt med sina nya familjer och sysselsättningar. Vi är glada över att ha kunnat erbjuda dem en ny start och samtidigt få möjligheten att återse avkommor från tidigare kullar.

Miranda har inte legat på latsidan utan följer sin mamma Miras fotspår genom att påbörja sin utbildning till räddningshund efter höstens fina lämplighetstest. Det är en utmanande resa som sträcker sig över 1,5 år, men vi vet att det är själva resan som är det mest givande. Miranda tycks vara redo att möta de utmaningar som kommer hennes väg. Två av hennes kusiner, Rut och Ludde, har också påbörjat utbildningen till räddningshund under hösten och syster Juli är inne på sitt sista år av samma utbildning.

Fiyero, Mirandas pappa, har visat sina färdigheter på tävlingslydnadens arena och har vunnit uteslutande första priser. Vi ser fram emot att finslipa våra färdigheter och debutera i klass 1 under våren 2024. Fippe, som han också kallas, blev även pappa till en norsk kull där uppfödaren rapporterat ideligen lovord från de åtta valparnas ägare. Nästa år blir det ett par kullar till från Fippes sida, något vi ser vi fram emot.

Årets enda kull, Champagnekullen, kom till världen i november med endast två, men helt makalösa, valpar. Föräldrarna är Kira och den charmiga irlandsimporten Scoob, som vi reste många mil för att träffa i Belgien. Även om kullen gärna hade fått vara större, är vi glada över att inte behöva stå med osålda valpar i en mättad valpmarknad när det är dags för flytt vid 8 veckors ålder. Det är en trend vi ser bland många uppfödare.

Vår kennel har också sett framsteg när det gäller mental hälsa och funktionalitet hos våra hundar. Miranda, Juli, Ipa och Dixie har framgångsrikt genomfört FB-R-testet, och hela 14 unghundar från Shakespeare-, Ros- och Glasskullarna har genomfört BPH. Det är fantastiskt att se våra fyrbenta vänners förmåga att lösa olika situationer. Ett stort tack till alla hundägare och fodervärdar som ställt upp och bidragit till både forskning och rasens fortsatta utveckling.

På Lunda Gård har vi arbetat hårt för att förbättra våra träningsmöjligheter. Vi har äntligen fått upp belysningsstolparna på träningsplanen, vilket innebär att önskan om kvällsträning äntligen kan förverkligas. Dessutom har vår skicklige hantverkare Tobias påbörjat bygget av två vackra hundgårdar, både utomhus och inomhus. Våra älskade hundar bor naturligtvis inne med oss, men det är praktiskt att ha möjlighet att flytta dem när det behövs, till exempel när städhjälp eller hantverkare är på plats eller mellan träningspass.

Vårt andra år i Skåne närmar sig sitt slut, och vi vill rikta ett stort tack till alla våra valpköpare, fodervärdar, hundvakter, kennelhjälpare, träningskompisar, följare, vänner och familj som har gjort detta år så minnesvärt. Nu ser vi fram emot att fira jul och önskar er alla en fridfull helg och ett strålande Gott Nytt År!

Må 2024 vara fyllt av hälsa, lycka och nya äventyr för er alla.

T & J

❤️