Beskrivning och test

Fjorton Rivenfieldare gjorde BPH under 2023

Calippo, Ludde, Ipa, Mini, Monte, Miranda, Max, Valle, Rut, Bonnie I, Bonnie II och Dixie – det är alla unghundar som tillsammans med sina förare har genomfört BPH – Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund – i Örkelljunga under hösten. Och lägger vi till Juli och Mille som gjorde BPH tidigare i år så har alltså 14 unghundar från Rivenfield gjort beskrivningen under året.

Tredje generationen som blir beskriven

För samtliga av dem är det nu tredje generationen där minst en förälder mentaltestats. Vi tycker att det är extra viktigt om man som vi använt linjer från utlandet där mentalitet ofta inte är i fokus inom avelsarbetet. I Sverige går vi lyckligtvis i bräschen för detta och det är glädjande att BPH växer i popularitet så det knakar. Skåne är en av de regioner i landet där det råder störst brist på BPH-tillfällen och beskrivare. Därför är det förstås extra kul att ett så stort gäng lyckats bli beskrivna.

Obligatoriskt för tjänstehund

För fyra av dem var beskrivningen dessutom brådskande eftersom de redan har påbörjat sina utbildningar till räddningshund där kännedom om mental status är obligatorisk. Vi säger grattis till deras resultat eftersom beskrivningen betyder extra mycket för dem och deras förare. Och stor tack till alla hundägare och fodervärdar som ställt upp och gjort detta möjligt. ❤️

Nästa gemensamma beskrivning blir i vår då det är dags för Disneykullen!

One thought on “Fjorton Rivenfieldare gjorde BPH under 2023

Kommentarer inaktiverade.