Evenemang

Glad Påsk önskar vi er alla!

Det blev en vår som inte liknar något annat vi upplevt. WT, jaktprov, lydnadstävlingar, beskrivningar, utbildningar och kurser inom SSRK, SKK och SBK har ställts in eller skjutits upp. Först gick luften ur många av oss, när de mål vi haft och siktat mot plötsligt inte längre fanns kvar. Men som jag brukar säga, när det blåser hårda vindar bygger du antingen vindskydd eller hissar segel. Våren är på väg, dagarna blir längre och solen värmer. Det gäller att hitta nya möjligheter i det omöjliga. En positiv del av vår hundträning i dessa tider med förespråkad social distansering, är att den nästan alltid sker utomhus ändå. Distans är vi ganska duktiga på att hålla sen tidigare och vi tränar i mindre grupper. Så vårt fokus har varit att fortsätta med våra träningsgrupper precis som vanligt och hoppas på att tävlingar och prov kommer igång igen till hösten.

Malte

BPH flyttat till Nykvarn

Efter att Hunduddens Träningscenter valde att ställa in sina BPH under april och maj fick jag boka om våra hundar till Nykvarns Hundhall istället. Nykvarn kör på som vanligt vilket jag tycker är positivt. Beskrivningen sker utomhus och det är bara en beskrivare och två funktionärer på plan tillsammans med ekipaget och alla håller avstånd på en stor yta. En annan glad nyhet är att vårt FB-R också kommer att gå av stapeln eftersom vi delat upp oss på fyra olika samlingar med mycket små grupper och även där håller distans. Med små medel kan man iaktta stor försiktighet och livet kan på så vis fortsätta.

Inställt RH

Vad som däremot lagts helt på is åtminstone fram till den 31 maj är Miras räddningshundutbildning. Ansvariga på SBK bedömde att SKK:s restriktioner inte gick att upprätthålla och drog därför i handbromsen. Ingen klubbarrangerad träning får förekomma och Delprov 1 är därmed uppskjuten på obestämd tid. Mira och jag försöker hålla träningen uppe här hemma, men det är inte så lätt att hålla motivationen uppe med hela två månaders uppehåll mitt i en utbildning. Vi håller tummarna för att vi kan köra igång igen i juni.

Mira

Nya vägar på nätet

Restriktionerna innebär också att vi hittar nya vägar och förhållningssätt. Här om veckan anordnades ett Online Working Test via en WT-grupp på Facebook. Under tre dagar deltog hundratals ekipage genom att skicka in videoklipp på moment utförda efter noggranna instruktioner och ritningar. En domare dömde sedan klippen utifrån en rad parametrar där maxpoängen var 100 poäng. Under de tre dagarna utsågs varje dag en vinnare i Nybörjarklass och en i Avancerad klass. Den första dagen vann Ulrika Enberg och Rivenfield Hamilton aka Chester i nybörjarklass med fina 99 poäng, vilket vi såklart tyckte var jätteroligt! Ett litet plåster på såren efter alla inställda WT, bl.a. Unghundsderbyt 2020, som de anmält sig till.

Ulrika och Chester

Det finns fler exempel på hundarrangemang som flyttat online, hundutställningar, tävlingar, hundlopp och mycket mer – allt på distans, men med målet att främja gemenskap, träningsglädje och aktivering. Kanske finns det möjlighet att behålla en del av dessa onlineaktiviteter efter att coronastormen blåst förbi? Det vore kul som komplement!

Nu önskar vi er alla en riktigt Glad Påsk! För vår del består den mest av apporteringsträning med gänget och en hel del trädgårdsarbete på landet!

/ T