Parning

Norska Nura på dejt med Fiyero

En norsk tik som heter Nura har varit hos oss här på Lunda i en vecka och dejtat vår Fiyero. De två har hoppat runt som nykära gaseller här på ängarna och till synes haft riktigt kul ihop. Fiyero gör sig inte besvär förrän det är dags och det visar han så klockrent. Det är en fröjd att uppleva varje gång.

Nura är en tik man blir snabbt förtjust i – okomplicerad, stabil och sympatisk. Hon visste precis vad hon var här för. Efter några lyckade parningar har nu Nura rest hem till Norge och vi håller tummarna för att hon får valpar till våren.

Uppdatering 6 mars:

Glada nyheter! Nura är konstaterat dräktig.

Uppdatering 30 mars:

Idag fick Nura sina valpar. Det blev fem tikar och tre hanar och vi har fått rapporter om att alla mår bra, inklusive mamma Nura. Mer info här